Inici » Àgora » #Àgora_Agrònoms: La producció de plantes aromàtiques i medicinals

#Àgora_Agrònoms: La producció de plantes aromàtiques i medicinals

#Àgora_Agrònoms: La producció de plantes aromàtiques i medicinals

L’últim webinar organitzat per la Comissió d’Agrosèniors aquesta vegada ha reunit una vintena de companyes i companys, per escoltar la ponència de la companya Roser Cristóbal, sobre la producció de plantes aromàtiques i medicinals. La sessió es va celebrar el dimarts 7 de juny i va agradar tant la temàtica i tot el que explicava la companya que s’ha plantejat fer-ne una altra sessió complementària més endavant.

La companya Roser Cristóbal Cabau és enginyera agrònoma especialitzada en Fitotècnia. Al curs 1995-1996 va cursar un postgrau en Productes Naturals i Biotecnologia al Mediterranean Agronomic Institute of Chania (Crete). Des de 1998, treballa al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) com a Responsable del Grup Plantes Aromàtiques i Medicinals, en el Programa Bioeconomia i Governança.

Els assistents al webinar van mostrar-se molt interessats per aquest tipus de producció, i es van mostrar encuriosits per la gran quantitat de recol·lecció que es fa de plantes aromàtiques, així com la gran importació d’aquest tipus de plantes que provenen de França, i també hi va haver una pregunta sobre la producció ecològica i sostenible d’aquest tipus de plantes.

La presentació de la companya va començar amb el repàs de conceptes bàsics (planta medicinal, droga vegetal, principi actiu, oli essencial…), posteriorment va explicar la gran complexitat que suposa la producció de plantes aromàtiques i medicinals, quins sectors les utilitzen, com es fa aquesta producció i on és més típica. Finalment, la Roser va incidir força en el disseny de les plantacions d’aquest tipus de plantes i la maquinària que s’utilitza per a treballar aquestes plantacions.

Presentació de diapositives de la sessió

Aquí pots descarregar-te el PDF de la presentació de diapositives.

Vídeo de la sessió

Documentació relacionada

Enllaços relacionats

      

Share This Post