Inici » Àgora » La base municipal accessible a Internet

La base municipal accessible a Internet

La base municipal accessible a Internet

l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha publicat a Internet la base oficial de delimitació municipal de Catalunya a escala 1:5 000, informació a partir de la qual es pot obtenir el Mapa Municipal de Catalunya a aquesta escala o inferior.

Disposar del coneixement dels límits municipals és imprescindible per a una bona gestió, organització i planificació del territori i, amb aquesta finalitat, el passat mes de setembre l’ICGC va dur a terme dues presentacions de la base municipal: una al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’altra a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La base conté els límits dels 948 municipis de Catalunya i també altra informació associada, com el nom del cap de municipi i les seves coordenades, i el  nom del municipi, quan aquest és diferent al de la seva capital. Inclou també les línies supramuncipals de les diferents demarcacions que configuren la Divisió Territorial de Catalunya: comarques, vegue­ries i l’entitat territorial singular de la Val d’Aran; així mateix també inclou les demarcacions provincials.

La unitat mínima d’informació de la base municipal és la línia límit d’un municipi amb el seu veí i descriu l’estat del procés de delimitació en què es troba cada línia respecte el Mapa Municipal de Catalunya, segons la normativa vigent.

Es tracta d’una base dinàmica que s’actualitzarà periòdicament, com a mínim dues vegades l’any i està disponible a Internet per a la seva descàrrega en format SHP i també es pot utilitzar en línia en les aplicacions compatibles amb els protocols WMS i WFS.

Font: ICGC

Share This Post