Inici » Àgora » CINQUENA JORNADA DEL CICLE SOBRE INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

CINQUENA JORNADA DEL CICLE SOBRE INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

CINQUENA JORNADA DEL CICLE SOBRE INNOVACIÓ PER UNA AGROALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

El cicle de Jornades sobre Innovació per una Agroalimentació Sostenible està organitzat pel Col·legi d’Economistes de Catalunya a través de la Comissió d’Economia Agroalimentària i de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat conjuntament amb el Col·legi d’Enginyers Agrònoms, IRTA, ICEA i la col·laboració de CAJAMAR Caja Rural, Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i INNO4AGRO.

5A JORNADA: “EINES DE LA DISTRIBUCIÓ PER SER MÉS EFICIENT I CIRCULAR”

El passat dimarts 25 d’octubre es va celebrar la cinquena d’aquestes jornades, sota el títol “Eines de la distribució per ser més eficient i circular”.

Va donar la benvinguda a la jornada el president de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Francesc Reguant Fosas. A continuació va prendre la paraula el moderador de la sessió, Xavier Ticó Camí, vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Les ponències de la jornada van anar a càrrec de Genoveva Climent, directora comercial del Port de Tarragona (“Transport de mercaderies en tren com alternativa sostenible”);  Pablo Vilanova Montagut, director de Sostenibilitat, Estratègia i Innovació de Mercabarna (“La innovació a Mercabarna”), i  Sophie Pagnon, directora de Valors, Impacte i Desenvolupament en Veritas (“Com orientar el consum vers una alimentació saludable i ecològica?”).

A més, la jornada va comptar amb les experiències de Josep Ametller, CEO i cofundador d’Ametller Origen (“Agroparc Penedès”); Ramon Alsina, conseller delegat de Corporació Alimentària Guissona/bonÀrea (“Innovació a bonÀrea”), i Àlvar Garola Crespo, economista professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, del Departament d’Infraestructura del Transport (“Reptes del transport en els sistemes alimentaris”).

Finalment, Antoni Garcia Gabarra, responsable de Qualitat i Seguretat Alimentària de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya, va ser l’encarregat de fer la cloenda de l’acte.

En el marc d’aquest cicle, al llarg de l’any s’estan abordant noves eines que la ciència i la tecnologia aporten al conjunt de la cadena alimentària a fi de fer-la més eficient, més sostenible, més circular i per oferir un producte de consum sa i segur.

     

Share This Post