Inici » Àgora » Convocatòries PRIMA 2023

Convocatòries PRIMA 2023

Convocatòries PRIMA 2023

PRIMA és una associació europea a llarg termini que té com a objectiu fomentar enfocaments conjunts de recerca i innovació entre països mediterranis per millorar la disponibilitat d’aigua, l’agricultura sostenible i la producció d’aliments en una regió fortament afectada pel canvi climàtic, la urbanització i el creixement de la població.

PRIMA té com a objectiu donar suport a la transició cap a la transformació de societats mediterrànies més verdes, inclusives i saludables, estenent el Pacte Verd Europeu als països del sud de la Mediterrània. Mitjançant els seus plans de treball anuals, PRIMA contribuirà a resoldre problemes d’escassetat d’aigua, seguretat alimentària, nutrició, salut, benestar i migració contribuint significativament a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, especialment a la regió mediterrània. 

Temes de la convocatòria

Secció 1: Accions i activitats organitzades, gestionades i finançades per el PRIMA-IS amb fons de la UE, segons les normes H2020 

  • Àmbit temàtic 1-Gestió de l’aigua:  

Tema 1.1.1-2023 (IA) Plans integrats de gestió adaptativa d’aigües residuals a la regió mediterrània.  

  • Àmbit Temàtic 2- Sistemes agrícoles:  

Tema 1.2.1-2023 (IA) Accions per restaurar i retornar les terres degradades de la regió mediterrània a agroecosistemes productius.  

  • Àmbit temàtic 3-Cadena de valor dels aliments:  

Tema 1.3.1-2023 (RIA) Augment de la resiliència de la cadena de subministrament agroalimentària (cereals) a la regió MENA.  

  • Tema WEFE Nexus  

Tema 1.4.1-2023 (IA) Accelerar l’adaptació i la mitigació al canvi climàtic a la regió mediterrània mitjançant el desplegament de solucions de WEFE Nexus. 

Secció 2: Activitats organitzades per PRIMA-IS i finançades per organismes nacionals de finançament de països participants 

  • Àrea Temàtica 1-Gestió de l’aigua:  

Tema 2.1.1-2023 (RIA*39) Nous models de governança per definir les millors pràctiques per a la gestió sostenible de l’aigua i la mitigació de conflictes.  

  • Àrea Temàtica 2- Sistemes agrícoles:  

Tema 2.2.1 (RIA40) Un pas cap a les explotacions agrícoles neutres en carboni: acoblament de fonts d’energia renovables amb sistemes d’agricultura circular.  

  • Àrea temàtica 3-Cadena de valor dels aliments:  

Tema 2.3.1-2023 (RIA41) Avaluació de nous materials d’envasament i recobriment d’aliments antimicrobians per reduir el malbaratament alimentari per millorar la seguretat a la cadena de subministrament alimentària mediterrània. 

Secció 3 – Activitats i accions organitzades, gestionades i finançades pel països participants 

Creació de capacitats d’investigadors amb seu a Malta que estiguin disposats a coordinar les propostes de PRIMA 

Termini de sol·licituds

Data límit primera etapa Secció 1: 22/03/2023 

Data límit primera etapa Secció 2: 29/03/2023 

Més informació

Font: Web Gencat

      

Share This Post