Inici » Àgora » Visita al Centre de tractament residus municipals del Segrià (Montoliu Lleida) i a la Planta de compostatge Alcarràs Bioproductors (Vallmanya)

Visita al Centre de tractament residus municipals del Segrià (Montoliu Lleida) i a la Planta de compostatge Alcarràs Bioproductors (Vallmanya)

Visita al Centre de tractament residus municipals del Segrià (Montoliu Lleida) i a la Planta de compostatge Alcarràs Bioproductors (Vallmanya)

La Delegació de Lleida del COEAC va organitzar el passat dissabte 28 de gener una sortida col·legial al centre de tractament de residus municipals del Segrià i a la Planta de compostatge Alcarràs Bioproductors, en la qual van assistir gairebé una vintena de persones, entre col·legiades i preassociades.

A primera hora del matí, els assistents van sortir en autocar des de Lleida cap al Centre de tractament de residus municipals del Segrià (Montoliu de Lleida), en el qual van fer una visita guiada a les instal·lacions: planta compostatge, dipòsit controlat i planta de tractament lixiviats. Al CTRMS s’hi tracten únicament residus municipals i assimilables a municipals. Els residus provenen de la comarca del Segrià i en el cas dels residus orgànics també d’algunes comarques limítrofes com les Garrigues i el Pla d’Urgell.

A mig matí, un cop acabada la visita al CTRMS, els companys i companyes van tornar a pujar a l’autocar, que aquest cop els va portar a la Planta de compostatge Alcarràs Bioproductors (Vallmanya). Allà se’ls va fer una explicació de la formació i origen d’Alcarràs Bioproductors; visita a les instal·lacions i explicació del procés productiu, i aportació de dades tècniques del compost final. La planta de compostatge d’Alcarràs és un projecte pioner que tracta fems, purins i restes de poda. El seu repte és transformar les dejeccions ramaderes en futur.

La valoració de la sortida va ser molt positiva. Tots els assistents van estar d’acord que havia estat molt productiva i que els agradaria seguir fent aquest tipus de visites de tant en tant.

Galeria de fotos de la visita

     

Share This Post