Inici » Àgora » Crònica del IV Fòrum Indútria 4.0: “Ja sabem cap on anem”

Crònica del IV Fòrum Indútria 4.0: “Ja sabem cap on anem”

Crònica del IV Fòrum Indútria 4.0: “Ja sabem cap on anem”

Èxit de participació al IV Fòrum Indústria 4.0

El dia 31 de maig a l’Espai Endesa, va tenir lloc el Fòrum Indústria 4.0 organitzat per la Comissió Indústria 4.0. El Col·legi d’Enginyers Agrònoms forma part d’aquesta Comissió, integrada, a més, pel Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya i l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, junts treballem per la innovació en cada sector i d’una manera transversal es pretén afavorir als diferents col·lectius.

Benvinguda a càrrec de Joan Carles Cases, president de la Comissió Indústria 4.0

La jornada va ser presentada per Joan Carles Cases,president de la Comissió Indústria 4.0, qui va introduir l’acte i va fer referència a la necessitat d’estar al dia en els processos, implementant noves aplicacions. Seguidament, els representants dels diferents grups de treball van exposar les tendències tecnològiques en la Indústria 4.0 de cada àmbit: robòtica, IoT, tecnologies de comunicació, fabricació additiva 3D, software d’integració, intel·ligència artificial, agricultura 4.0, química 4.0.

El company expert en agricultura 4.0, Fran Garcia, va  ser l’encarregat de presentar el treball realitzat pel G.T. Agricultura 4.0, grup representant del Col·legi en la Comissió. El company es va centrar aquest any en la robòtica aplicada a agricultura i va mostrar alguns exemples que ja es fan servir avui en dia, va indicar que cal adaptar la manera de produir a la tecnologia per tal que aquests sistemes resultin més eficients. També va remarcar el següent: “En el món de l’Agricultura anem cap a sistemes que permetin una gestió a temps real i automatitzada. Però seguim tenint problemes amb les xarxes”.

El company, Fran Garcia, durant la seva ponència sobre tendències tecnològiques en Agricultura 4.0

Després de fer un anàlisi de la situació i perspectiva de la Indústria 4.0 en els diferents sectors, es va procedir a l’entrega del Premi Indústria 4.0. Aquest any la Comissió  va atorgar a l’empresa Alternative Energy Innovations pel projecte “InduEye” i dos accèssits als projectes “SENTINEL” d’Array Plàstics i “TIAGo Base” de PAL Robotics. La cloenda va anar a càrrec de Matilde Villarroya, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya que va destacar “Catalunya pot liderar la revolució de la indústria 4.0 perquè té teixit industrial, proveïdors de tecnologia, centres tecnològics i talent i aquest fòrum n’és una mostra i un referent”.

El secretari del Col·legi, Agustí Jardí, va participar a l’entrega dels guardons amb la resta de representants de cada col·lectiu. La jornada va tenir un elevat nombre d’assistents i va creixent any rere any. Apostem per la digitalització  i sumem forces amb altres enginyeries per optimitzar el sector, enhorabona als guardonats!

Foto final dels guardonats amb els representants dels Col·legis Professionals i Matilde Villarroya

Share This Post