Inici » Àgora » Felicitats pels 20 anys de RuralCat!

Felicitats pels 20 anys de RuralCat!

Felicitats pels 20 anys de RuralCat!

El Col·legi d’enginyers Agrònoms de Catalunya, juntament amb d’altres, és una de les entitats que col·labora amb RuralCat.

Així, l’any 2012 va col·laborar amb dotar de continguts, revisar i actualitzar la informació del llavors apartat de “Suport a la indústria agroalimentària” a la pàgina web de Ruralcat i després, l’any 2019, ho va fer per la reestructuració de l’Oficina “Agricultura de precisió” i el seu manteniment fins a l’actualitat.

El passat dijous 26 d’octubre va tenir lloc l’acte de celebració del 20è aniversari de Ruralcat, en el qual, com a entitat col·laboradora, el COEAC va estar present a través de la secretària tècnica, Maria Jesus Ortiz.

La innovació i les noves tecnologies, l’eix principal de la jornada de celebració dels 20 anys de RuralCat

Durant la jornada, es van donar a conèixer les oportunitats que ofereix la transversalitat de les noves tecnologies en el sector agroalimentari. La jornada es va organitzar, en primer lloc, per fer un resum de les actuacions i indicadors d’aquests 20 anys de funcionament i per explicar el projectes de futur de la plataforma. També es va preparar com a espai per a descobrir, conèixer i poder provar les tecnologies immersives que poden ser aplicables al sector agroalimentari que és el públic objectiu del projecte RuralCat. Es van presentar diferents solucions tecnològiques com la intel·ligència artificial, la realitat augmentada i altres innovacions. També, es van mostrar aplicacions tecnològiques com pràctiques i connexions remotes a camp, control de cultius o digitalització de processos.

La jornada va estar presentada pel company Carmel Mòdol, com a Secretari d’Alimentació, qui va posar en valor el prestigi del portal i els professionals que l’han fet possible tots aquests anys.

El company Joan Gòdia, com a Director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, va fer un repàs de les actuacions realitzades durant 20 anys.

La companya Imma Malet, responsable de comunicació i difusió tecnològica del Servei d’Innovació Agroalimenària, amb l’objectiu de mostrar els resultats positius que experimenta RuralCat, va presentar els indicadors de 2023, i les dades globals d’aquests 20 anys, entre les quals destaquen 41 milions de pàgines vistes totals, 1.000 butlletins publicats, més de 9.500 notícies publicades, entre altres indicadors. Aquests resultats, es poden consultar a l’article “20 anys de RuralCat: La infografia que reuneix totes les dades i indicadors del portal al llarg d’aquests 20 anys”.

La jornada va continuar amb la presentació del projecte RuralCat 2030, un projecte realitzat amb Eurecat. També es va dur a terme una taula rodona amb els diferents responsables del portal al llarg d’aquests 20 anys.

La jornada va finalitzar amb l’activitat participativa “Qui en sap més d’aquests 20 anys” on el públic assistent va posar a prova els seus coneixements sobre el portal.

Font: Web Ruralcat

 

Share This Post