Inici » Àgora » Els Bancs d’Aliments organitzen un Gran Recapte.

Els Bancs d’Aliments organitzen un Gran Recapte.

Els Bancs d’Aliments organitzen un Gran Recapte.

Pels propers 30 de novembre i 1 de desembre (divendres i dissabte), per recaptar 1.400 tones de menjar, cosa que equival a satisfer 14 milions d’àpats.

És temps de solidaritat. Els Bancs d’Aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Reus-Tarragona, convoquen la població, pels propers 30 de novembre i 1 de desembre (divendres i dissabte), per recaptar 1.400 tones de menjar, cosa que equival a satisfer 14 milions d’àpats.

El Gran Recapte es va presentar ahir a la seu d’aquesta institució benèfica a Barcelona, amb què de moment han plantejat un primer repte: assolir els 10.000 voluntaris que faran falta per posar en marxa tota la maquinària solidària de recollida i classificació dels aliments.

És temps de solidaritat. Els Bancs d’Aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Reus-Tarragona, convoquen la població, pels propers 30 de novembre i 1 de desembre (divendres i dissabte), per recaptar 1.400 tones de menjar, cosa que equival a satisfer 14 milions d’àpats. El Gran Recapte es va presentar ahir a la seu d’aquesta institució benèfica a Barcelona, amb què de moment han plantejat un primer repte: assolir els 10.000 voluntaris que faran falta per posar en marxa tota la maquinària solidària de recollida i classificació dels aliments.

De moment han aconseguit el compromís de 8.000 persones, mil voluntaris més que els que van assolir l’any passat, i l’objectiu és aconseguir implicar-hi 2.000 persones més. “Faig una crida als ciutadans perquè s’hi impliquin. Cal que el Gran Recapte i els 25 anys del Banc d’Aliments tinguin més força i repercussió que mai”, va dir el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

El nostre company Frederic Gómez Pardo, president del Banc d’Aliments de Girona, en el parlament que va fer en representació dels quatre banc catalans, organitzadors del Gran Recapte, va destacar  la necessitat d’augmentar l’ajuda popular, la qual es veu forçada pel fet que mentre el nombre de beneficiaris ha augmentat entre un 10 i un 30 %, segons demarcacions, la Unió Europea han retallat fins a la meitat l’ajuda que donaven per aquest tipus de programes solidaris. En aquest sentit va fer una crida als ciutadans perquè supleixin, amb l’esforç personal, la minva de l’ajuda institucional.

Els ciutadans poden concretar la seva ajuda de diverses maneres. La més ràpida és portar algun tipus d’aliment que es conservi durant un temps prolongat (oli, llet, llegums secs i conserves de peix) a algun dels 800 punts de recollida en mercats i supermercats. Una altra és enviar un missatge amb la paraula “quilo” al 28029, fet que es traduirà amb l’aportació solidària d’un quilo de menjar.

L’any passat, el nostre col·legi, d’acord en elque es va aprovar en la Assemblea General celebrada a l’estiu en Sant Benet de Bages, va ajudar als Bancs de Aliments de Catalunya amb 4.350 € que el Banc de Girona es va encarregar de convertir en 10.890 litres de llet, que després es varen repartir proporcinalment entre els quatre bancs.

Feu-vos voluntaris:

També és pot col·laborar en aquest gran recapte, com a voluntari. Si algun company o familiar està intersecat, pot contactar amb el Banc que tingui més proper. Les adrecés son les següents:

B.A. de Barcelona: Tel. 933.464.404  web: www.bancdelsaliments.org
B.A de Girona: Tel. 972.223.463  web: www.bancdelsalimentsgirona.org
B.A de Lleida: Tel. 973.257.6212
B.A de Reus-Tarragona Tel. 977.757.444

Share This Post