Inici » Àgora » La Indústria 4.0 a Catalunya

La Indústria 4.0 a Catalunya

La Indústria 4.0 a Catalunya

La Indústria 4.0 ja és el 0,6% del PIB català i dona feina a més de 23.000 persones

La Quarta Revolució Industrial o Industria 4.0 és un procés de transformació de la indústria que es basa en la combinació de mètodes de producció i tecnologies de la informació avançades, per tal de fer que el procés de fabricació sigui adaptatiu i flexible.

El concepte d’Indústria 4.0 no fa referència només a la fàbrica, sinó que inclou tota la cadena de valor. Es basa en la disponibilitat de tota la informació en temps real a través de la integració de totes les entitats que conformen la cadena de valor. La interacció de persones, màquines i sistemes, permet xarxes dinàmiques de valor de companyies autoorganitzades que poden ser optimitzades segons diferents criteris i a temps real.

ACCIÓ ha publicat el document ‘Mapa i anàlisi de la Indústria 4.0 a Catalunya’ que repassa exhaustivament l’estat actual d’aquest sector i apunta les tendències que se seguiran en els propers anys.

L’agència per a la Competitivitat de l’Empresa, ACCIÓ ha publicat el document Mapa i anàlisi de la Indústria 4.0 a Catalunya, un exhaustiu informe sobre l’impacte de la digitalització dels processos industrials per fer-los més autònoms i productius.

El document defineix tant el concepte d’Indústria 4.0 com les eines que se’n deriven i escaneja el sector a nivell mundial abans de centrar-se en Catalunya i el seu ecosistema concret. A més, apunta les tendències que se seguiran en els propers anys i identifica als principals actors i les oportunitats de negoci més importants que s’entreveuen.

Finalment, repassa els reptes de futur que té Catalunya per poder tirar endavant els canvis i transformacions que seran necessaris. En concret, l’informe alerta sobre la manca de professionals formats en aquesta nova realitat i destaca sobretot la necessitat de matemàtics i científics de dades.

Així doncs, la principal conclusió a la que arriba el document és que cal que hi haig una estratègia de país en Indústria 4.0 per facilitar l’aparició d’aquests professionals i potenciar les sinèrgies que es crearan al sector.

Publicació:

Mapeig i anàlisi de la indústria 4.0 a Catalunya

 

Font: SmartCatalonia

Share This Post