Inici » Àgora » 6a edició de l’SmartCatalonia Challenge

6a edició de l’SmartCatalonia Challenge

6a edició de l’SmartCatalonia Challenge

Per primera vegada, el concurs d’innovació oberta impulsat pel Departament de Polítiques Digitals surt de l’àmbit urbà per contribuir a garantir la igualtat d’oportunitats en els entorns rurals

Concurs d’innovació oberta promogut pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública per incentivar les pimes i startups tecnològiques a crear solucions que donin resposta als reptes que plantegen municipis i entitats del país. En aquesta ocasió, el concurs surt per primer cop de l’àmbit urbà per centrar-se en la transformació del medi rural mitjançant solucions tecnològiques innovadores.

Per a aquesta edició del concurs s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), que és qui ha definit els reptes i necessitats del medi rural que busquen resoldre amb l’aplicació de solucions tecnològiques innovadores. L’ARCA és la xarxa regional de desenvolupament rural de Catalunya que dona suport i representa els Grups d’Acció Local (GAL) catalans que cobreixen la pràctica totalitat de zones rurals del territori català amb l’objectiu de dinamitzar el món rural i litoral facilitant que les persones que hi viuen puguin desenvolupar nous projectes i oportunitats.

Objectius

  • Promoure la innovació oberta
  • Potenciar les solucions de la indústria TIC
  • Incentivar la compra pública innovadora
  • Impulsar el món de l’emprenedoria en l’àmbit de les TIC

Reptes

Els cinc reptes que ha plantejat l’ARCA en aquest SmartCatalonia Challenge són:

  • Circuits i alimentació de proximitat. Com afavorir la venda de productes agroalimentaris locals, artesans i de qualitat dels petits productors catalans.
  • Transport i mobilitat rural. Com afavorir la mobilitat de la població rural per accedir a béns i serveis bàsics.
  • Qualitat i servei sanitari quotidià. Com oferir atenció sanitària no urgent a distància per a la població rural.
  • Relleu rural, noves i velles oportunitats. Com afavorir el relleu generacional en entorns rurals per evitar el despoblament, entre d’altres.
  • Perfils qualificats per entorns rurals. Com facilitar la cerca i captació de perfils qualificats en empreses rurals.

Durant la fase competitiva de l’SmartCatalonia Challenge les pimes i startups tecnològiques participants hauran de dissenyar i proposar aplicacions mòbils i solucions basades en tecnologies avançades com el big data o la internet de les coses per afavorir el desenvolupament rural a Catalunya.

Inscripcions

Les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web del concurs i el límit per presentar les propostes és el 22 de maig. A partir d’aleshores, un jurat d’especialistes farà una preselecció de les deu millors propostes, que competiran a la Final que tindrà lloc durant el mes de juny.

Premis

Les tres propostes guanyadores rebran premis en metàl·lic per un valor total de 10.000 euros i l’oportunitat de fer proves pilot sobre el terreny de les seves solucions. A més, els projectes premiats podran presentar la seva solució a l’estand de la Generalitat de Catalunya a l’Smart City Expo World Congress 2020, que tindrà lloc del 17 al 19 de novembre a Fira de Barcelona-Gran Via.

Font: DARP

Més informació

Web SmartCatalonia Challenge

Share This Post