Inici » Àgora » L’Economia Circular a debat en Jornada tècnica del COEAC a Fira Sant Miquel de Lleida

L’Economia Circular a debat en Jornada tècnica del COEAC a Fira Sant Miquel de Lleida

L’Economia Circular a debat en Jornada tècnica del COEAC a Fira Sant Miquel de Lleida

Bona valoració de la Jornada del dissabte dia 1 d’octubre de 2016

Com cada any, dins del marc de la Fira Agrària de Sant Miquel, el Col·legi ha organitzat una jornada sobre un tema d’interès per als col·legiats.

Com cada any, dins del marc de la Fira Agrària de Sant Miquel, el Col·legi ha organitzat una jornada sobre un tema d’interès per als col·legiats. Enguany sota el títol “L'economia circular en el sector agroalimentari" el dissabte, dia 1 d’octubre, la delegació de Lleida ha organitzat una jornada per debatre sobre aquest tema.

La jornada ha comptat amb una ponència inicial a càrrec de la Sra. Anabel Rodríguez, directora executiva de la Fundació Economia Circular que ha parlat sobre “L'economia circular en el sector agroalimentari" en la qual s’ha realizat una contextualització de la situació amb l’exposició de diferents dades sobre nivells de recursos, emisions, residus, malbaratament i preus de matèries primeres entre d’altres; s’ha exposat el concepte i principis de l’Economia Circular i finalment s’ha explicat com transitar cap a l’economía circular en el sector agroalimentari.

A continuació, s’ha celebrat una taula rodona amb experiències del sector agroalimentari que han incorporat l'economia circular en el seus processos amb la participació de la Sra. Montse Castillo, sòcia i directora de Packaging Consulting que ha parlat sobre "Què es pot fer amb els envasos i embalatges”; el company enginyer agrònom, Òscar Tolsà, tècnic del departament d'assessorament agroalimentari de la FCAC que ha explicat el model d’estratègia sostenible de les cooperatives agràries i finalment, la companya, Anna Lluís, directora de SÍMBIOSY que ha explicat que "L'economia circular és quelcom més que la racionalització del processos, i com treballem pel residu zero”. La taula rodona ha estat moderada per la delegada de Lleida, Conxita Villar.

La jornada ha estat inaugurada per la Hble. Sra. Meritxell Serret, Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Sr. Angel Ros, Alcalde de Lleida i la Sra. Silvia Burés, degana del COEAC.

La valoració general de la jornada ha estat bona i va comptar amb una cinquantena d’assistents.

Des del COEAC volem agrair als ponents per les seves aportacions i a tots els assistents per confiar en les activitats organitzades pel Col·legi. Moltes gràcies a tots!

Més avall trobareu les ponències de la jornada.

Informació relacionada

Share This Post