Inici » Àgora » Instrucció tècnica de verificació periòdica dels sistemes d’emmagatzematge de dejeccions

Instrucció tècnica de verificació periòdica dels sistemes d’emmagatzematge de dejeccions

Instrucció tècnica de verificació periòdica dels sistemes d’emmagatzematge de dejeccions
Font fotografia: DARP

El DARP publica la segona versió de la  Instrucció tècnica de verificació periòdica dels sistemes d’emmagatzematge de dejeccions.

Aquesta nova versió s’ajusta més a les actuacions que es consideren viables per realitzar els treballs de verificació, especialment per a les basses impermeabilitzades amb làmina plàstica, que no caldrà que estiguin completament buides sempre i quan el nivell de buidat sigui suficient per assolir els objectius de la verificació que estableix el Decret 153/2019 de de 3 de juliol, de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes i d’aprovació del programa d’actuació a les zones vulnerables en relació amb la contaminació per nitrats que  procedeixen de fonts agràries. Igualment, s’ha posat èmfasi en els dipòsits soterrats que són especialment difícils de verificar.

En breu es publicarà a la web del DARP un llistat de preguntes freqüents per ajudar a resoldre els problemes pràctics que es troben a l’hora de realitzar aquestes verificacions. Així mateix, s’està treballant en l’elaboració d’una guia per la instal·lació de piezòmetres a les basses de purins, per aquells casos en que es vulgui emprar aquesta tècnica com a mitjà per verificar la impermeabilitat de la bassa.

>> Consulta la instrucció tècnica aquí.

Share This Post