Inici » Àgora » Un total de 16 llibres i 30 articles presentats als Premis del Llibre Agrari i l’Article Tècnic Agrari

Un total de 16 llibres i 30 articles presentats als Premis del Llibre Agrari i l’Article Tècnic Agrari

Un total de 16 llibres i 30 articles presentats als Premis del Llibre Agrari i l’Article Tècnic Agrari

El Premi del Llibre Agrari es convoca de forma ininterrompuda des de l’any 1972 i enguany assoleix la 51ª edició, mentre que el Premi de l’Article Tècnic Agrari celebra la 7a edició. Els dos guardons són els únics de l’Estat en els seus respectius àmbits. Ambdues convocatòries, que compten amb el patrocini del COEAC, el CoVLl i el CETAFC, tenen l’objectiu de distingir les obres o articles recentment publicats que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural.

En l’edició d’enguany, un total de 46 obres (16 llibres i 30 articles) s’han presentat als guardons convocats per Fira de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit. Cal recordar que l’any passat van optar als citats premis 38 obres (19 llibres i 19 articles).

El jurat està integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores. El veredicte es farà públic el mes de setembre i el lliurament dels premis es farà en l’acte de cloenda de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit, que tindrà lloc el diumenge 2 d’octubre a la tarda.

Ressò en mitjans de comunicació

Nota de premsa

Dilluns, 29 d’agost de 2022

UN TOTAL DE 16 OBRES CONCORREN AL PREMI DEL LLIBRE AGRARI DE LA FIRA DE SANT MIQUEL

El Premi de l’Article Tècnic Agrari aplega 30 treballs

Un total de 46 obres (16 llibres i 30 articles) s’han presentat al Premi del Llibre Agrari i al Premi de l’Article Tècnic Agrari, guardons convocats per Fira de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit. Els guardons estan dotats amb 3.000 i 1.000 euros respectivament. Cal recordar que l’any passat van optar als citats premis 38 obres (19 llibres i 19 articles). Ambdues convocatòries, que compten amb el patrocini del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi de Veterinaris de Lleida i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, tenen l’objectiu de distingir les obres o articles recentment publicats, en format imprès o digital, que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural. Igualment, pretenen estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada al sectors esmentats.

Les obres presentades al Premi del Llibre Agrari se centren en temes com el pastureig, l’avicultura, la producció vegetal, l’agricultura regenerativa, les plantes tòxiques, la ciència del sòl, les col·leccions vegetals locals, la repoblació forestal, la innovació en el sector agroalimentari, l’extracció forestal, les males herbes, els superaliments i els aliments ultraprocesats, la història econòmica de Lleida i de la Catalunya Occidental, les plagues en els cítrics i l’ecoturisme.

De la seva banda, el Premi de l’Article Tècnic Agrari ha aplegat treballs sobre la reproducció porcina, la producció de soja, les dejeccions ramaderes, la valorització d’excedents hortícoles ecològics, l’impacte de la sequera en les plantacions d’ametlla de reg, els avanços tecnològics digitals aplicats a la vinya i al presseguer, la gestió integral dels nutrients, les investigacions sobre la civada local, el control biològic i amb temperatura de plagues, els nous mecanismes d’acció herbicida, la digitalització i el control integrat de plagues, la fertirrigació en hivernacle, la biodiversitat funcional per estabilitzar l’agrosistema, la influència del sòl de la vinya sobre la biodiversitat i l’aplicació del compost en sòls de producció ecològica, entre altres.

El Premi del Llibre Agrari es convoca de forma ininterrompuda des de l’any 1972 i enguany assoleix la 51ª edició, mentre que el Premi de l’Article Tècnic Agrari celebra la 7a edició. Els dos guardons són els únics de l’Estat en els seus respectius àmbits. El jurat està integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores. El veredicte es farà públic el mes de setembre i el lliurament dels premis es farà en l’acte de cloenda de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit.

La Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit tindran lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre de 2022 en el recinte de Fira de Lleida.

     

Share This Post