Inici » Àgora » Video de la Conferència “La Tarifa Elèctrica Espanyola. Perspectiva internacional”

Video de la Conferència “La Tarifa Elèctrica Espanyola. Perspectiva internacional”

Video de la Conferència “La Tarifa Elèctrica Espanyola. Perspectiva internacional”

Organitzada per la Taula Inter-Professional de l’Energia

El dijous dia 7 d'abril al Col·legi d'Economistes de Catalunya va tenir lloc la Conferència "La Tarifa Elèctrica Espanyola. Perspectiva internacional" organitzada per la Taula Inter-Professional de l'Energia, de la qual és membre el Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, a través de la Comissió d'Energia i Residus

El dijous dia 7 d'abril al Col·legi d'Economistes de Catalunya va tenir lloc la Conferència "La Tarifa Elèctrica Espanyola. Perspectiva internacional" organitzada per la Taula Inter-Professional de l'Energia, de la qual és membre el Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, a través de la Comissió d’Energia i Residus, i que sorgeix de la necessitat de professionals de diferents àmbits  d'aprofundir i difondre el coneixement adquirit en un tema de gran interès avui en dia com és l'energia i la situació concreta del sector a Espanya.

Aquesta conferència forma part del cicle L'energia elèctrica a debat, format per tres sessions. En aquesta primera trobada David Robinson, Dr. Economista de l'Oxford Institute for Energy Studies va presentar el seu treball sobre la Tarifa elèctrica espanyola des d'una perspectiva internacional. També es va comptar amb la participació de Virginia Guinda, presidenta del Fòrum Energia Empresa de Foment del Treball i el Xavier Mena, Catedràtic d'economia d'ESADE.

A l’acte de benvonguda i presentació hi va participar la companya i membre de la Comissió d’energia i Residus del COEAC, Anna Lluís. 

L'economista i consultor especialitzat en energia i canvi climàtic de l'Oxford Institute for Energy Studies, David Robinson, va assegurar que el preu de l'energia elèctrica per al consumidor domèstic a Espanya és el quart més car de la Unió Europea i que Espanya és el país europeu on més ha augmentat la tarifa elèctrica des del 2008.

Durant el transcurs de la conferència, Robinson va presentar l'estudi "Anàlisi comparatiu dels preus de l'electricitat a la Unió Europea i als Estats Units: una perspectiva espanyola" que conclou que la major part de l'encariment del preu de la llum a Espanya es deu a impostos i a costos vinculats a les polítiques energètiques.

Us deixem el vídeo de la Conferència més avall

Informació relacionada

Share This Post