El Reglament d’Execució (UE) 2018/775 de la Comissió de 28 de maig de 2018 estableix noves normes per a l’etiquetatge de l’origen de l’ingredient principal en els aliments.
El nou reglament pretén garantir un alt nivell de transparència, proporcionant als ciutadans de la UE informació clara sobre l’origen dels aliments, en especial quan la seva omissió pot induir a error al consumidor pel que fa al país d’origen o al lloc de procedència real de l’aliment.
D’acord amb el Reglament (UE) 1169/2011 sobre informació alimentària al consumidor s’ha d’indicar l’origen de l’ingredient primari si és diferent de l’origen de l’aliment per no enganyar als consumidors i harmonitzar la presentació d’aquesta informació.
El nou Reglament, que serà aplicable a partir de l’1 d’abril de 2020, determina la informació sobre el país d’origen i lloc de procedència que s’ha d’indicar i la seva presentació.
Més informació
- La Comissió adopta noves normes sobre l’etiquetatge de l’origen de l’ingredient primari dels aliments
- Reglament d’Execució (UE) 2018/775 de la Comissió de 28 de maig de 2018,pel qual s’estableixen disposicions d’aplicació de l’article 26, apartat 3, del Reglament (UE) núm. 1169/2011 del Parlament Europeu i del Consell, sobre la informació alimentària facilitada al consumidor, pel que fa a les normes per indicar el país d’origen o el lloc de procedència de l’ingredient primari d’un aliment (DOUE L 131 – 29/05/2018)
- Infografia de la Comissió Europa [385,41 KB]
Font: DARP