S’ha publicat el Reglament Delegat (UE) 2019/934 de la Comissió que estableix la llista de pràctiques enològiques autoritzades i les seves condicions i límits d’ús.
Entrada en vigor
Aplicable a partir del 7 de desembre de 2019.
Contingut
En el present reglament podem trobar:
- Àmbit aplicació
- Zones vitícoles on els vins poden tenir un grau alcohòlic total màxim de 20% vol.
- Pràctiques enològicas autoritzades
- Ús experimental de noves pràctiques enològiques
- Pràctiques enològiques aplicables a les categories de vins escumosos
- Pràctiques enològiques aplicables als vins de licor
- Definició de mescla
- Condicions generals aplicables a la combinació i la mescla
- Característiques de puresa i identitat de les substàncies utilitzades en les pràctiques enològiques
- Condicions de tinença, circulació i utilització dels productes que no s’ajustin a les disposicions de l’article 80 del Reglament (UE) núm 1308/2013 o del present Reglament
- Condicions generals aplicables a les operacions d’augment artificial del grau alcohòlic natural i a les operacions d’acidificació i de desacidificació de productes diferents del vi
- L’abocament de vi o de most de raïm a les mares, l’orujo de raïm o la polpa premsada de «aszú» / «Vý
- Fixació d’un percentatge mínim d’alcohol per als subproductes
- Retirada de subproductes