Inici » Àgora » S’actualiza la normativa sobre producció, control i certificació oficial de plantes de viver i llavors

S’actualiza la normativa sobre producció, control i certificació oficial de plantes de viver i llavors

S’actualiza la normativa sobre producció, control i certificació oficial de plantes de viver i llavors

S’incorpora a l’ordenament jurídic el contingut de les últimes disposicions comunitàries en matèria de plantes de viver i llavors

S’actualitzen les mesures necessàries per prevenir l’existència o difusió de malalties dels vegetals.

El Reial Decret contempla l’ús de mesures com els exàmens visuals, mostrejos o assaigs en els materials de reproducció vegetal, plançons i llavors.

El Consell de Ministres ha aprovat el 26 maig, a proposta de Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, un Reial Decret pel qual s’actualitza la normativa tècnica sobre producció control i certificació oficial de plantes de viver i llavors de diverses espècies vegetals.

Aquesta norma incorpora a la normativa nacional les últimes disposicions comunitàries en matèria de plagues dels vegetals en llavors i altres materials de reproducció vegetal.

El Reial Decret modifica, per tant, la normativa espanyola en matèria de plantes de viver de fruiters; plantes de viver de vinya; materials de reproducció de les plantes ornamentals; i patata de sembra, establint les actuacions necessàries per prevenir l’existència o difusió d’aquestes malalties, que ocasionen un alt cost econòmic per als viveristes i agricultors.

Per a això es regulen mesures com els exàmens visuals, mostrejos o assaigs en els materials de reproducció vegetal, plançons i llavors, aplicant els protocols aprovats per l’Organització Europea i Mediterrània per a la protecció de les plantes, o, si no, altres protocols internacionals vàlids o aprovats al nostre país, per tal que les actuacions tinguin un resultat homogeni en tota la Unió Europea.

Documents

 

Font: MAPA

Share This Post