El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya ha participat els dies 20 i 21 de gener a les reunions de caràcter tècnic que, coordinades pel Consell General de Col·legis Oficials d’Enginyers Agrònoms (CGCOIA), han tingut lloc a Valladolid, a la seu del Col·legi de Castella i Lleó i Cantàbria.
La Comissió de Secretaris Tècnics i de l’Exercici Professional del Consell General està integrada pels secretaris tècnics dels dotze col·legis i del Consell, presidida pel degà del COIA d’Astúries, Álvaro Morilla.
Durant les trobades s’han tractat temes fonamentals per als Enginyers Agrònoms col·legiats, incloent-hi entre altres, els requisits i competències perquè els estudiants del màster universitari puguin accedir a la professió un cop finalitzats els seus estudis (ordres CIN), el catàleg de competències professionals dels enginyers agrònoms, treballs professionals, comunicació sobre promoció de l’enginyeria agronòmica, defensa professional, anàlisi de sentències jurídiques, Assegurança de Responsabilitat Civil, millora dels serveis col·legials i formació contínua dels nostres col·legiats.
També s’ha posat en comú la millora dels serveis als col·legiats, tant professionals com col·legials que cada col·legi realitza, es destaca l’èxit del treball en equip i la unió entre tots els col·legis, i unificació de criteris quant a defensa de la professional dels enginyers agrònoms.
D’altra banda, la Comissió de Formació Agrònoms, que està composta pels dotze Col·legis d’Enginyers Agrònoms i el seu Consell General, s’ha reunit presencialment el 20 de gener a Valladolid, a la seu del Col·legi de Castella i Lleó i Cantàbria.
Seguint l’ordre del dia, es van posar en comú el seguiment de les accions formatives de l’any 2024, tot destacant que s’han realitzat 34 accions formatives en què han participat 876 alumnes, així com les noves propostes per a l’any 2025 de cadascun dels Col·legis, i les accions formatives conjuntes entre Col·legis.
El portal de Formació Agrònoms continua la seva vocació de formació continuada de qualitat, que ajudi a assolir un grau de competitivitat elevat al mercat dels serveis professionals. L’oferta de Formació Agrònoms s’intenta adaptar a les noves tecnologies i la inquietud de coneixements demandada pels nostres col·legiats amb cursos que potencien tant el coneixement específic de la nostra professió com el desenvolupament d’habilitats transversals.