Inici | 27/04/2021 |
---|
Cimera de sistemes alimentaris i esdeveniments participacions prèvies a la cimera
Esdeveniments previs a la cimera. Participa!
Fòrum públic sobre la via d’ acció 3, dia 27 d’ abril 2021
UN Food Systems Summit Action Track 3 – Public
Stop Food waste, dia 28 d’ abril 2021
Stop Food Waste: Driving Awareness to Fight Food Waste. 2021 Virtual Event.
Fòrum públic sobre la via d’acció 1, dia 4 de maig 2021
UN Food Systems Summit Action Track 1 – Public Forum
Fòrum públic sobre la via de acció 5, dia 6 de maig 2021
UN Food Systems Summit Action Track 5 – Public Forum
Dates cimera: 19, 20 i 21 de juny 2021
Lloc: ROMA
Què és la Cimera dels Sistemes Alimentaris?
En 2021, el Secretari General de l’ONU, António Guterres, convocarà una cimera de Sistemes Alimentaris com part de la Dècada d’Acció per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per 2030 . La Cimera llanzará noves i audaces accions per aconseguir avanços en els 17 ODS, cadascun dels quals depèn en certa mesura de sistemes alimentaris més saludables, sostenibles i equitatius.
La Cimera despertarà el món sobre el fet que tots hem de treballar junts per transformar la forma en què el món produeix, consumeix i pensa sobre els aliments. És una cimera per tothom a tot arreu, un cim de pobles. També és una cimera de solucions que requerirà que tots actuïn per transformar els sistemes alimentaris de el món.
Guiada per cinc línies d’acció, la Cimera reunirà actors clau de el món de la ciència, els negocis, les polítiques, la salut i el món acadèmic, així com a agricultors, pobles indígenes, organitzacions juvenils, grups de consumidors, activistes ambientals i altres parts interessades. Abans, durant i després de la Cimera, aquests actors s’uniran per aconseguir canvis tangibles i positius en els sistemes alimentaris de el món.
Què pretén aconseguir la Cimera?
El procés de la Cimera té com a objectiu generar els següents resultats:
1. Generar accions significatives i avenços mesurables cap l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. La Cimera aconseguirà identificar solucions i líders, i emetre una crida a l’acció en tots els nivells de sistema alimentari, inclosos els governs nacionals i locals, les empreses i els ciutadans.
2. Sensibilitzar i elevar el debat públic sobre com la reforma dels nostres sistemes alimentaris pot ajudar-nos a tots a assolir els ODS mitjançant la implementació de reformes que siguin bones per a les persones i el planeta.
3. Desenvolupar principis per guiar els governs i altres parts interessades que busquen aprofitar els seus sistemes alimentaris per donar suport als ODS. Aquests principis han d’establir una visió optimista i encoratjadora en què els sistemes alimentaris tenen un paper central en la construcció d’un món més just i sostenible.
4. Crear un sistema de seguiment i revisió per assegurar que els resultats de la Cimera continuïn impulsant noves accions i avanços. Aquest sistema permetrà compartir experiències, lliçons i coneixements; també mesurarà i analitzarà l’impacte de la Cimera.
Participa
Participa als diàlecs de la cimera . Més informació aquí
Més informació
Documens relacionats
Directrius voluntàries del CSA sobre els Sistemes Alimentaris i la Nutrició