Inici » Esdeveniments » Formació » Cursos » Cursos COEAC » Curs pràctic: Declaració de conformitat de materials plàstics en contacte amb aliments

Curs pràctic: Declaració de conformitat de materials plàstics en contacte amb aliments

Organitza: Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya.

Inici 06/11/2017
Modalitat Presencial
Durada 8 hores
Lloc COEAC
Passeig Gràcia, 55, 6è.6a. Barcelona

Presentació

La indústria alimentària té un paper fonamental en la protecció del proveïment nacional i internacional, essent els envasos una part crítica a contemplar.

Conscients d’aquesta importància, hem organitzat un curs pràctic per entendre millor els aspectes clau de la legislació relacionada amb els envasos en contacte directe amb els aliments i així poder, posteriorment, elaborar la Declaració de Conformitat dels seus productes, d’obligat compliment des del punt de vista legal i, per tant, un factor a considerar en les certificacions de seguretat alimentària dels fabricants d’aliments i d’embalatges per aliments.

Objectiu de la formació

Adquirir coneixements pràctics per confeccionar i/o interpretar correctament la Declaració de Conformitat d’un envàs o objecte plàstic per contacte directe amb aliments, donant compliment a la legislació aplicable en el sector d’envasos i embalatges i als requisits de les normes de seguretat alimentària BRC PPM, FSSC Packaging, IFS Food, BRC Food, FSSC Food.

Destinataris

El curs està dirigit a tècnics de Qualitat i Seguretat Alimentària en empreses d’envasos i embalatges, tècnics de Qualitat i Seguretat Alimentària en empreses d’alimentació i/o consultors en Qualitat i Seguretat Alimentària.

Durada

El curs tindrà una durada de 8 hores.

PROGRAMA DEL CURS

  • Reglaments 1935/2004 i 2023/2006

– Aspectes clau del Reglament 1935/2004 sobre els materials i objectes destinats a entrar en contacte amb els aliments.
– Reglament 2023/2006 sobre bones pràctiques de fabricació de materials i objectes destinats a entrar en contacte amb els aliments.

  • Reglament 10/2011 i punts clau de la Declaració de Conformitat

-Reglament 10/2011 i posteriors modificacions sobre materials i objectes plàstics destinats a entrar en contacte amb aliments.
-Punts Clau de la Declaració de Conformitat.

  • Altres aspectes a considerar

-Aspectes Clau del Reglament 282/2008 sobre materials i objectes plàstics reciclats destinats a entrar en contacte amb aliments i pel que es modifica el Reglament 2023/2006.
-Legislació d’altres materials emprats en envasos plàstics.

  • Exercicis pràctics

-Verificació de la informació aportada pel proveïdor de materials i objectes destinats a entrar en contacte amb els aliments.
-Selecció d’assajos.
-Elaboració de la Declaració de Conformitat.

Professorat

Iratxe Sola

Tècnic especialista en el Sector del Packaging Alimentari.

Preu

Col·legiats: 220 euros

Preassociats: 165 euros

No col·legiats: 250 euros

Inscripcions

La inscripció al curs s’ha de tramitar mitjançant el formulari d’inscripció que trobaràs al final d’aquesta pàgina,  abans del dia 2 d’octubre de 2017. Places limitades.

L’organització es reserva la possibilitat de suspendre el curs si no hi ha un nombre mínim d’inscrits.

Instruccions de pagament
Els col·legiats que us identifiqueu amb usuari i contrasenya podeu sol·licitar que el pagament es faci mitjançant domiciliació bancària.  Sinó, podeu fer un ingrés al c/c ES41 2100 3054 60 2500045971 de “La Caixa”.

A l’ingrés s’ha de fer constar “el cognom+Curs envasos”. Un cop comprovat que el pagament s’ha fet efectiu es confirmarà la inscripció a través d’un missatge de correu electrònic.

Observacions

L’assistència a un mínim del 80% d’hores del curs donarà dret a l’expedició d’un diploma d’assistència.

Els col·legiats en els col·legis d’enginyers tècnics agrícoles i forestals de Catalunya, així com els de forest, també es podran acollir al preu de col·legiat, acreditant la seva condició de col·legiat en el seu respectiu col·legi.

Horari

De 9.00h a 13.30h i 15.00h a 18.30h

Reserves

Les inscripcions estan tancades per aquest esdeveniment.

Share This Post

Torna a Formació