Inici » Esdeveniments » Formació » Després d’un any de Guerra a Ucraïna. Evolució i Impacte al Sistema Agroalimentari Europeu i Espanyol

Després d’un any de Guerra a Ucraïna. Evolució i Impacte al Sistema Agroalimentari Europeu i Espanyol

Inici 23/03/2023

Després d’un any de Guerra a Ucraïna. Evolució i Impacte al Sistema Agroalimentari Europeu i Espanyol

La invasió de Rússia a Ucraïna, vista amb la perspectiva de l’any transcorregut des d’aquest desaforament, ha suposat una alteració molt profunda de l’ordre mundial.

Data: 23 març 2023 , De 9.00 a 14.00h.

Lloc:  IIE (Instituto Ingnieria España), Calle del General Arrando, 38, 28010 Madrid

Organitza: L´Institut de l´Enginyeria d´Espanya (IIE), L´Associació Nacional d´Enginyers Agrònoms (ANIA) i La Fundació Fòrum Agrari.

Inscriure’s a la jornada en aquesta pàgina o al 91 319 74 17

La jornada presencial que es retransmetrà en directe en YOUTUBE

PRESENTACIÓ

La invasió de Rússia a Ucraïna, vista amb la perspectiva de l’any transcorregut des d’aquest desaforament, ha suposat una alteració molt profunda de l’ordre mundial.

Els elements essencials per a la vida en pau de les societats, com els mitjans per a la seva defensa, el proveïment energètic, la garantia de proveïment alimentari, en el marc de relacions comercials multilaterals, en règim de llibertat, entre d’altres, i el funcionament harmònic de les institucions de govern de la pràctica totalitat de les nacions del món, s’han vist seriosament afectats per aquest succés, al qual no s’escapa res.

L’abril del 2022, l’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA) i la Fundació Fòrum Agrari, amb la col·laboració de l’Institut de l’Enginyeria d’Espanya (IIE), van promoure el desenvolupament d’un Seminari, que va néixer amb vocació de permanència, al que es va tractar sobre la incidència que es podria esperar d’aquest veritable sisme polític, sobre un aspecte de tanta rellevància econòmica i social com és el funcionament ordenat del sistema agroalimentari europeu i espanyol.

Avui, després d’un any de guerra, aquestes mateixes institucions, amb la participació dels prestigiosos ponents que ho van fer aleshores, han considerat oportú celebrar la continuació d’aquell Seminari per conèixer i debatre fins on s’estan ressentint les estructures mundials i europees afectades per aquesta guerra d’ocupació; quines han estat les respostes, als sectors objecte d’anàlisi, per mantenir el funcionament conjunt del Sistema Agroalimentari europeu i espanyol i que cal esperar de la seva evolució en el futur immediat.

PROGRAMA

09:00 Recepció de participants i presentació del Seminari

D. José Trigueros. President de l’Institut de l’Enginyeria d’Espanya

Sra. Mary Cruz Díaz. Presidenta de l’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA)

D. José Abellán. President de la Fundació Fòrum Agrari

PRIMERA PART: EL CONTEXT GEOPOLÍTIC

09:15 Anàlisi de la nova situació geopolítica i el seu impacte al sistema agroalimentari europeu.

D. Jaime Lamo d’Espinosa. Catedràtic “Jean Monnet” i exministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

10:00 La visió des de les institucions

D. Juan Antonio Moliner. General de Divisió. Ex Subdirector General de l’Institut Universitari General Gutiérrez Mellado. UNED.

D. Samuel Juárez. Vocal Assessor a la Secretaria General d’Agricultura i Alimentació. Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació.

11:00 Cafè.

SEGONA PART: L’IMPACTE SOBRE ELS PRINCIPALS SECTORS AFECTATS I LA SEVA REPERCUSSIÓ SOBRE EL SISTEMA AGROALIMENTARI ESPANYOL

11.30 El nostre sistema agroalimentari a l’escenari de la guerra que segueix.

Moderador: D. Julián Briz. Catedràtic Emèrit de la Universitat Politècnica de Madrid.

Fertilitzants. Associació Nacional de Fabricants de Fertilitzants d’Espanya. (ANFFE) Dª.Paloma Pérez. Secretària General

Cereals i Oleaginoses. Associació Europea d’Emmagatzemistes Professionals al port. (Unistock Europe).

D. Andrés Gómez Bueno. President

Pinsos. Confederació Espanyola de Fabricants d’Aliments Compostos per a Animals. (CESFAC).

D. Jorge de Saja. Director General

Sector Boví. Organització Interprofessional Agroalimentària de la Carn de Boví (PROVACUNO).

D. Javier López. Director

Cooperatives Agroalimentàries.

D. Gabriel Trenat. Director General de Cooperatives Agro-Alimentàries d’Espanya.

13:00 Discussió i Debat plenari.

13:45 Cloenda de la Jornada.

14:00 Vi espanyol

Inscripcions

Inscriure’s a la jornada en aquesta pàgina o al 91 319 74 17

Més informació

Mé informació al web IIE

Share This Post

Torna a Formació