Inici » Esdeveniments » Formació » IX Cicle Formatiu Responsabilitat Social: “Com elaborar una estratègia de responsabilitat social pas a pas”

IX Cicle Formatiu Responsabilitat Social: “Com elaborar una estratègia de responsabilitat social pas a pas”

Inici 19/07/2023

Dia: Dimecres, 19 de juliol de 2023

Lloc:

 • Presencial: (de 10 a 14h) Districte Administratiu. Carrer del Foc, 57, 08038 Barcelona. Sala PB.09
 • Virtual: (de 10 a 11.15h) . En línia, per la plataforma Zoom.

Presentació

La responsabilitat social és un compromís que assumim les empreses per escoltar allò que els nostres grups d’interès ens demanen i fer-nos corresponsables dels nostres impactes.

La responsabilitat social és un element transformador de les nostres organitzacions i ens orienta cap a l’excel·lència i la millora continua. No és només un element fonamental per a les grans empreses, sinó que també ho és per a les PIME i les entitats socials.

Integrar la responsabilitat social en l’estratègia genera externalitats positives, millorant la imatge de l’empresa davant la societat i també en la pròpia organització. Les persones cada vegada valorem més aquelles empreses que tenen un compromís amb la sostenibilitat i la gestió responsable (clientela, proveïdors, persones treballadores, institucions financeres, etc.).

La majoria d’empreses ja tenim uns valors, uns compromisos, algunes bones pràctiques… però sovint es tracta d’iniciatives aïllades o poc alineades amb l’estratègia empresarial.

Des d’un punt de vista de gestió, és important establir una estratègia de responsabilitat social que estigui totalment alineada i integrada en l’estratègia de l’empresa, que compti amb la seva plantilla i els grups d’interès amb els que es relaciona i que aporti valor de forma transversal.

Aquesta sessió et permetrà identificar les bases de com elaborar la teva pròpia estratègia de responsabilitat social per impulsar un procés transformador de l’organització i posar-ho en valor tant internament com externament.

Objectius de la sessió

Comprendre el sentit estratègic de la responsabilitat social.
Identificar els 5 àmbits d’actuació de les gestió responsable a partir d’experiències pràctiques: bon govern, econòmica, ambiental, laboral i social.
Conèixer els fonaments i les fases d’elaboració d’una estratègia de responsabilitat social.
Oferir eines i recursos pràctics per definir una estratègia i un pla d’acció de responsabilitat social.
Visibilitzar la contribució de la gestió responsable a les organitzacions com a element clau per a l’assoliment de l’Agenda 2030 i els ODS.

Continguts

 • Pla de responsabilitat social:Què és?
 • Què aporta a la meva empresa?
 • Com dissenyo el meu pla de responsabilitat social?Analitzar la situació actual en base als cinc vectors: bon govern, econòmica, ambiental, laboral i social.
 • Definir l’estratègia de relació amb els grups interès.
 • Establir els objectius generals.
 • Definir un pla d’acció.
 • Establir un sistema de seguiment.
 • Primeres passes d’implantació del pla.
 • Tendències i referents per establir un pla de sostenibilitat.

Metodologia de la sessió

Comprendre el sentit de la responsabilitat social a partir d’experiències inspiradores. La sessió combina breus exposicions conceptuals i presentació de casos reals.
Les persones que es connectin en línia no podran realitzar el taller pràctic.

Persones destinatàries

Personal responsable i tècnic d’empreses i entitats que estigui interessat a aprofundir i millorar el coneixement en eines i mecanismes per impulsar la responsabilitat social i la sostenibilitat a les seves organitzacions.

Persona formadora

 • Albert Huerta, soci consultor a Vector5 | excel·lència i sostenibilitat, SCCL

Inscripcions

Més informació

Web Gencat Treball

Share This Post

Torna a Formació