Inici » Àgora » Dia Internacional de la Dona en l’Enginyeria

Dia Internacional de la Dona en l’Enginyeria

Dia Internacional de la Dona en l’Enginyeria

El 23 de juny se celebra el Dia Internacional de la Dona en l’Enginyeria, per homenatjar a aquelles dones que exerceixen un rol que ha sigut ocupat tradicionalment per homes. Es pretén conscienciar a nivell internacional de la importància d’aquesta professió exercida cada cop més també per dones.

Des del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, posem en valor el paper de les dones en l’enginyeria i us deixem un recull d’actuacions i/o informacions sobre la igualtat de gènere, de les quals fem ressò des del COEAC.

Web Oficial INWED

Web Oficial del Dia Internacional de la dona enginyera (inwed.org.uk) del Regne Unit

Dones enginyeres que han fet història

En motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona en l’Enginyeria, mencionem algunes dones enginyeres que han destacat per la seva professió i les seves aportacions a la societat i al món:

  • Elisa Leonida Zamfirescu (Romania): va ser la primera dona enginyera al món graduada amb honors, l’any 1912. Es va dedicar a la investigació de la geologia ia l’educació.
  • Emily Roeblin (Estats Units): fou la líder tècnica en la construcció del Pont de Brooklyn culminat l’any 1883, assumint les labors del seu espòs en quedar paralític.
  • Helen Augusta Blanchard (Estats Units): coneguda com “Lady Edison” va ser l’autora de 28 patents de màquines de cosir, destacant-se la màquina de cosir en ziga-zaga, creada l’any 1873.
  • Hedy Lamarr (Estats Units): va inventar un sistema de comunicacions a control remot per a l’exèrcit dels Estats Units, que va servir com a base per a les connexions de xarxa Bluetooth i Wi-Fi que es manegen actualment.
  • Stephanie Louise Kwolek (Estats Units): va crear una fibra d’alta resistència, superior a l’acer, coneguda com a Kevlar. Actualment s’utilitza en l’elaboració de armilles antibales, fuselatges d’avions pneumàtics radials i cables de fibra òptica.

Campanya 2022: Inventores i Innovadores

Cada any se selecciona un tema per a la campanya i el 2022 s’ha triat el següent: “Inventores i Innovadores”, un tema per elogiar l’increïble treball de moltes dones per millorar la vida de les persones a molts llocs del món, ser part de la solució i fer un món millor.

Font: Web Dia Internacional de

   

Share This Post