Inici » Àgora » 8M Dia Internacional de les Dones #SomEnginyeresAgrònomes

8M Dia Internacional de les Dones #SomEnginyeresAgrònomes

8M Dia Internacional de les Dones #SomEnginyeresAgrònomes

Les enginyeres agrònomes, essencials al sector agroalimentari i el món rural

Aquest any el lema del Dia Internacional de les Dones és “Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la Covid-19”, des del Col·legi destaquem el paper fonamental de les enginyeres agrònomes al sector agroalimentari i al món rural.

El Dia Internacional de les Dones és un bon moment per reflexionar sobre els avanços assolits, demanar més canvis i celebrar la valentia i determinació de les dones que han desenvolupat un paper clau en els canvis de la societat. En aquest sentit, destaquem que estem en el camí per assolir l’equitat de gènere però encara ens queda molt per treballar. A continuació us deixem algunes dades a tenir en compte per a seguir millorant:

Un 25% de les persones col·legiades són dones i volem transformar aquestes dades per a que les enginyeres agrònomes liderin el desenvolupament sostenible. Per arribar-hi, hem de fomentar les titulacions en matèria d’enginyeria i arquitectura entre les dones, que ara només suposa un 8,1% del total d’estudiants que es dediquen a aquesta branca a Catalunya (segons dades de l’Observatori de la Igualtat de Gènere).

Impulsem el compromís de les empreses per a la igualtat de dones i homes en l’àmbit laboral, combatre la discriminació salarial, així com promoure la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. Fomentem la vocació de titulacions STEAM entre les nenes per a un futur més sostenible, en el qual comptem amb el 100% del talent.

T’animem a compartir aquesta publicació a les teves xxss amb el hashtag #SomEnginyeresAgrònomes

Informació relacionada

Share This Post