Inici » Àgora » Participació de la secretària Tècnica del COEAC en la Jornada: Presentació de la “Guia per a la implementació del BIM en la licitació pública”

Participació de la secretària Tècnica del COEAC en la Jornada: Presentació de la “Guia per a la implementació del BIM en la licitació pública”

Participació de la secretària Tècnica del COEAC en la Jornada: Presentació de la “Guia per a la implementació del BIM en la licitació pública”

 

Una Guia molt didàtica que t’ajuda a incorporar la metodologia BIM

El 14 d’octubre ha tingut lloc virtualment la presentació de la Guia per a la implementació del BIM en la licitació pública, publicada al juny i desenvolupada per la Comissió Construïm el Futur amb la coordinació de l’ITeC, en la qual el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya hi ha participat activament des de l’inici de la iniciativa, a través del president de la Comissió BIM del COEAC el company, Agustí Jardí.

La sessió de presentació va ser molt interessant, fent una exposició general de la guia i el seu contingut, destacant la seva funció com a manual de suport amb tota la informació que cal conèixer per incorporar la metodologia BIM en una licitació pública, i explicant que s’hi pot trobar i com pot ser útil.

Què s’hi pot trobar?

Gràcies a la seva estructura didàctica, fa un recorregut per tots els passos a seguir per posar en marxa una licitació i establir una relació entre el client i els proveïdors (segons ISO 19650, adjudicador i adjudicataris).

També, aporta una visió global de tot el cicle dels actius: planificació, disseny, construcció, operació, manteniment i final de vida.

A més, implementa els criteris establerts a la ISO 19650, fonamentals en l’intercanvi d’informació que implica la utilització del BIM.

Com pot ser útil?

Les grans entitats tenen a la seva disposició tots els recursos per afrontar una implementació com aquesta. Però, què passa amb els organismes de menor dimensió? Aquesta guia els serveix d’acompanyament i els permet aprofitar l’experiència dels que ja han treballat en aquest camp.

Alhora, els ajuda a introduir el BIM a les licitacions amb coherència, evitant caure en simplificacions que impedeixen obtenir els màxims beneficis.

Com es pot aconseguir?

Es pot descarregar de manera gratuïta des de la web de l’ITeC. Està disponible en català i castellà.

Com va anar la sessió?

L’acte va tenir una primera part on els ponents van poder presentar la guia que va anar a càrrec de Ferran Bermejo Nualart, Director Tècnic de l’ITeC, Eloi Coloma Armengol, Coloma+Armengol i Sergio Muñoz, President de buildingSMART Spanish Chapter.

A continuació va tenir lloc una taula rodona de debat amb una representació de diferents membres de la Comissió Construïm el Futur, entre els quals, hi va participar la secretària tècnica, Maria Jesus Ortiz en representació del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

En general la valoració de totes les entitats és molt positiva, assenyalant l’oportunitat i necessitat de la guia.

Si no vas poder seguir la sessió, et deixem el vídeo de la mateixa.

Vídeo de la jornada virtual

Pots visualitzar  aquí, a la M. Jesús Ortiz, secretària tècnica del COEAC en el moment: 1h.12′ 50″

Share This Post