Inici » Àgora » FIRMA DEL CONVENI PER ORGANITZAR EL PREMI DEL LLIBRE AGRARI DE LA FIRA DE SANT MIQUEL

FIRMA DEL CONVENI PER ORGANITZAR EL PREMI DEL LLIBRE AGRARI DE LA FIRA DE SANT MIQUEL

FIRMA DEL CONVENI PER ORGANITZAR EL PREMI DEL LLIBRE AGRARI DE LA FIRA DE SANT MIQUEL

Acord entre Fira de Lleida, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms, el Col·legi de Veterinaris i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, juntament amb el Col·legi de Veterinaris de Lleida i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya ha signat avui un conveni de col·laboració amb la Fira de Lleida, destinat a facilitar l’organització d’una nova edició del Premi del Llibre Agrari, guardó convocat anualment en el marc de la Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit. El guardó té una dotació de 4.000 euros.

El conveni té una vigència de quatre anys, del 2022 al 2025, i podrà ésser renovat per acord de les entitats convocants. El jurat del premi estarà composat per un representant de cada col·legi professional i per personalitats de l’àmbit universitari, científic i tecnològic agrari.

Han participat a l’acte el delegat del Col·legi a Lleida Domènec Vila; Carmen López, presidenta del Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida; Josep Dadón, president del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya a Lleida, i Paco Cerdà, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida. També ha estat present Oriol Oró, director general de Fira de Lleida.

Domènec Vila ha afirmat que el certamen “és per a nosaltres un suport imprescindible perquè ens ajuda a divulgar a través d’uns llibres una gran quantitat de coneixement d’una forma menys científica i més tècnica”.

Nova convocatòria del guardó

Fira de Lleida ha convocat ja la nova edició del Premi del Llibre Agrari i del Premi de l’Article Tècnic Agrari, guardons dotats amb 3.000 i 1.000 euros respectivament i que tenen lloc anualment en el marc de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit. El Premi del Llibre Agrari es convoca de forma ininterrompuda des de l’any 1972 i enguany assoleix la 51ª edició, mentre que el Premi de l’Article Tècnic Agrari celebra la 7a edició. Els dos guardons són els únics de l’Estat en els seus respectius àmbits, i compten amb el patrocini del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, juntament amb el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, i el Col·legi de Veterinaris de Lleida.

Ambdues convocatòries tenen l’objectiu de distingir les obres o articles recentment publicats, en format imprès o digital, que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural. Igualment, es pretén estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada al sectors esmentats.

Els treballs presentats han d’estar relacionats, entre altres àmbits, amb els de la producció agrària i forestal; veterinària i salut animal; la indústria alimentària; els espais verds; la gestió del territori; la preservació ambiental; l’economia agroalimentària; l’àmbit rural en general, i l’agricultura periurbana.

Cal que els llibres i els articles tècnics presentats hagin estat publicats entre l’1 de juny de 2021 i el 31 de maig de 2022, i han d’estar escrits en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol. El jurat està integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores. El veredicte es farà públic el mes de setembre de 2022 i el lliurament dels premis es realitzarà en l’acte de cloenda de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit.

Cal recordar que Plagas agrícolas, escrit per Ferran García i Francisco Ferragut i editat per Phytoma-España, va guanyar la 50a edició del Premi del Llibre Agrari, mentre que Philaenus spumarius: una nueva estrategia para reducir sus poblaciones, escrit per diversos autors i publicat a la revista tècnica Phytoma España, es va endur la 6a edició del Premi de l’Article Tècnic Agrari.

La 68a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit tindran lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre de 2022 en el recinte de Fira de Lleida.

Font: Nota de premsa Fira Sant Miquel (Premi Llibre i Article Agraris)

 

       

Share This Post