Inici » Àgora » ARXIU D’IMATGES DE L’OBSERVATORI DEL PAISATGE DE CATALUNYA

ARXIU D’IMATGES DE L’OBSERVATORI DEL PAISATGE DE CATALUNYA

ARXIU D’IMATGES DE L’OBSERVATORI DEL PAISATGE DE CATALUNYA

ARXIU D’IMATGES DE L’OBSERVATORI DEL PAISATGE DE CATALUNYA

L’Arxiu d’Imatges de l’Observatori del Paisatge de Catalunya és una eina dinàmica per preservar, produir, compartir i difondre imatges dels paisatges de Catalunya. L’Arxiu conté un ampli ventall d’imatges digitals dels paisatges contemporanis catalans procedents de l’activitat de l’Observatori a més d’aportacions d’altres institucions, entitats, fotògrafs i particulars.

Les imatges de l’Arxiu s’ofereixen sota una llicència Creative Commons, en versions diferents segons la procedència de la imatge. A la fitxa de cada foto s’indica la llicència i com cal citar la imatge.

Sensibilitzar

Un dels objectius que motivaren la creació de l’Arxiu fou el de potenciar el coneixement del patrimoni paisatgístic català i sensibilitzar sobre paisatge en sentit ampli. La fotografia és una eina magnífica per dur a terme aquesta tasca.

Crear comunitat

Internet ha obert les portes a la comunicació global i permet la creació de comunitats online i la circulació i difusió de continguts digitals. En aquest sentit l’Arxiu ofereix continguts a les comunitats de fotografia de paisatge existents a Internet i al mateix temps incentiva el diàleg, la reflexió i l’acció en relació amb el paisatge.

Compartir

Avui la fotografia és plenament present a la nostra vida diària. Amb la intenció de treure’n el màxim partit l’Arxiu promou l’ús, la circulació i fins i tot la creació d’imatges derivades obrint la porta a la recontextualització i la reinterpretació.

Catalogar i preservar

La majoria de les fotografies que es realitzen avui són digitals, sense un suport físic que garanteixi la seva pervivència. L’Arxiu pretén catalogar i preservar imatges digitals en origen dels paisatges contemporanis catalans amb l’objectiu que puguin ser consultades per les pròximes generacions.

 

Font: Arxiu d’Imatges de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

 

Share This Post