Inici » Àgora » La degana es reuneix amb els representants del Col·legi en el Consell Rector de l’Observatori del Paisatge

La degana es reuneix amb els representants del Col·legi en el Consell Rector de l’Observatori del Paisatge

La degana es reuneix amb els representants del Col·legi en el Consell Rector de l’Observatori del Paisatge

La degana es va reunir aquest dimarts 14 de març amb la companya Roser Vives Delàs, que representa el Col·legi al Consell Rector de l’Observatori del Paisatge, i també amb el company Francesc Primé, que, des de fa unes setmanes, és el representant suplent en el citat Consell Rector. L’objectiu de la trobada era fer cinc cèntims de les accions que s’estan fent, per estar al corrent de l’activitat dels organismes dels quals formem part i compartir-ne la informació.

A la reunió, la companya Roser Vives va explicar el funcionament del Consell Rector de l’Observatori del Paisatge, que es reuneix dos cops a l’any i que compta amb la representació de diferents institucions i organismes, entre elles el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

L’Observatori és un ens d’assessorament de l’administració catalana i de conscienciació de la societat en general en matèria de paisatge.  La seva creació respon a la necessitat d’estudiar el paisatge, elaborar propostes i impulsar mesures de protecció, gestió i ordenació del paisatge de Catalunya en el marc d’un desenvolupament sostenible. Durant els últims anys, ha esdevingut un lloc de referència del paisatge a nivell internacional. Un dels principals objectius és fer divulgació en l’àmbit del paisatge i col·laborar en actes i jornades.

El paisatgisme és un treball multidisciplinar, però des del Col·legi volem reivindicar la importància que té dins de l’enginyeria agronòmica, i tot allò que els enginyers i enginyeres agrònomes hi podem aportar com a col·lectiu. A més, en els diferents tràmits administratius, podem realitzar avaluacions ambientals i estudis d’integració paisatgística, entre d’altres.

Per un altre costat, la companya Roser Vives Delàs també representa el Col·legi al Patronat de la Ciutat Antiga de Vic i a la Taula d’Experts en Verd Urbà i Biodiversitat de l’Ajuntament de Vic.

En aquesta línia, la companya va explicar la situació i les accions d’aquests dos organismes dels quals formem part. Entre d’altres, va dir que el Patronat de la Ciutat Antiga de Vic es reuneix una vegada al mes i emet informes per vetllar pel patrimoni de la ciutat antiga de Vic.

   

Share This Post