Inici » Àgora » “Cal un lideratge coordinat del sector agroalimentari” jornada en línia en la 66a. Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida

“Cal un lideratge coordinat del sector agroalimentari” jornada en línia en la 66a. Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida

“Cal un lideratge coordinat del sector agroalimentari” jornada en línia en la 66a. Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida

En la jornada en línia que va organitzar la demarcació de Lleida del Col·legi, juntament amb el DARP i el Campus Empresarial Agrari, en el marc de la 66a. Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida, els professionals i experts convidats van apostar per la cooperació d’empreses tant grans com petites i un lideratge coordinat que impulsi el sector a Lleida.

La jornada va començar amb la presentació de la degana, Sílvia Bures, que va introduïr la jornada i va agraïr als ponents i assistents la seva participació. A continuació, la delegada de Lleida, Conxita Villar, va presentar als ponents:

  • Sr. Tomàs Cusiné. Empresari i president de la DO Costers del Segre.
  • Sr. Joan Farré. Empresari i gerent de dverd.
  • Sra. Olga Martín. Catedràtica en Tecnologia d’Aliments i vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació a la UdL.
  • Sra. Laia Villar. Enginyera i directiva d’Altinco.

Els ponents van començar fent una introducció de la seva activitat i quines estratègies estan seguint en la situació actual en cada un dels seus àmbits. En aquest sentit, es va preguntar sobre la comercialització, la internacionalització,  la digitalització, el concepte de lideratge i sobre com retenir professionals tècnics al territori.

Olga Martín, afirma que les petites i gran empreses han de coexistir, i és molt important que aquestes empreses hi siguin per a cohesionar la població al territori. Laia Villar, per la seva banda, creu en una estratègia comuna de tots els implicats en el sector agroalimentari amb una visió àmplia on es posi en comú cada problemàtica. Així mateix, Joan Farré considera que el lideratge ha de ser compartit amb tots els agents implicats per a mantenir l’equilibri territorial. Tomas Cusiné, considera que falta implicació de les grans empreses per a reforçar el territori amb tècnics i professionals qualificats per impulsar el sector lleidatà. La delegada de Lleida, Conxita Villar, va agraïr totes les idees i reflexions interessants dels ponents.

Per finalitzar, el Dir. Gral. d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, el Sr. Carmel Mòdol va fer la cloenda agraïnt les paraules dels ponents que les idees que han sortit estan al moll de l’òs del que actualment s’està debatint a Catalunya.

Notícies relacionades

Notícia al Diari Segre: Advoquen per renovar el lideratge en l’agroalimentació

Vídeo de la jornada

Share This Post