Inici » Àgora » Reportatge del Diari ARA amb la participació del company Josep Maria Vallès

Reportatge del Diari ARA amb la participació del company Josep Maria Vallès

Reportatge del Diari ARA amb la participació del company Josep Maria Vallès

Replantar: com donar una segona vida a les restes vegetals

La majoria de vegetals que consumim es poden reproduir i convertir-se en plantes per tenir a casa

Divendres 3 de juny es va publicar al Diari Ara aquest reportatge escrit per la periodista Aure Farran i que ha comptat amb l’ajuda del delegat del COEAC a Girona Josep Maria Vallès.

Llegeix aquí el reportatge complet

Descarrega’t aquí el reportatge en PDF

Farran explica que “Cultivar fruites, herbes i verdures a partir de les restes vegetals és possible (…) Com és possible? Doncs pel que es denomina propagació, el sistema segons el qual, com explica l’enginyer agrònom Josep Maria Vallès, la majoria de vegetals es reprodueixen a partir d’ells mateixos”.

“Josep Maria Vallès veu aquesta opció com un divertiment més que com una opció real d’aconseguir un hort a la nostra cuina. Sí que és cert que hi pot haver productes, com la remolatxa, que els pots fer arrelar partint d’un tros. Tornarà a brotar, tot i que la producció es reduirà a un sol fruit més i com a molt te’n podràs menjar les fulles. I en altres casos, com la pastanaga, l’únic que aconseguiràs és que tregui fulles noves i faci flor.”

El reportatge continua sota la pregunta “Una opció per reduir residus?”, a la qual el company respon qüestionant-se “que serveixi per canviar gaires coses des del punt de vista ecològic”.

Posteriorment, Farran es pregunta “Com ho fem rebrotar?” i presenta quatre propostes del llibre “Replanta”, de Paul Anderton i Robin, que publica l’editorial Cincotintas. Les quatre propostes són com fer rebrotar la ceba tendra, la menta, l’enciam i la pinya.

 

Share This Post