Inici » Àgora » El canvi climàtic a Catalunya. Resum executiu del TICCC

El canvi climàtic a Catalunya. Resum executiu del TICCC

El canvi climàtic a Catalunya. Resum executiu del TICCC

L’objectiu d’aquest resum executiu és facilitar la integració del canvi climàtic en les polítiques públiques de Catalunya.

Les entitats impulsores del Tercer informe sobre el canvi climàtic a Catalunya (TICCC) – el CADS, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el Servei Meteorològic de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans- han volgut posar a l’abast dels lectors un resum executiu, que no és una síntesi estricta de l’informe, sinó un document elaborat de bell nou, amb finalitats divulgatives, en el qual s’han seleccionat els missatges més rellevants.

Aquesta publicació pretèn ser útil per a integrar el canvi climàtic en les actuacions i les decisions que s’hagin de prendre i, d’aquesta manera, fer de Catalunya un país compromès i resilient vers una de les qüestions més rellevants a què ha de fer cara la humanitat en aquest segle.

El resum executiu s’estructura a partir de les quatre parts fonamentals del TICCC:

1) Les bases científiques del canvi climàtic

2) Els sistemes naturals: impactes, vulnerabilitat i adaptació

3) Els sistemes humans: impactes, vulnerabilitt, adaptació i mitigació

4) La governança i la gestió del canvi climàtic

La redacció del resum executiu del TICCC ha estat a càrrec dels periodistes Xavier Duran, Maria Josep Picó i Lluís Reales. L’edició ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Bancària “la Caixa”.

Podeu consultar l’informe complet del TICCC a través d’aquest enllaç. 

Resum executiu del TICCC

Font: CADS

Share This Post