Inici » Àgora » #COEACambtu: L’equip tècnic d’Enginyers Agrònoms al teu servei des de casa

#COEACambtu: L’equip tècnic d’Enginyers Agrònoms al teu servei des de casa

#COEACambtu: L’equip tècnic d’Enginyers Agrònoms al teu servei des de casa

En aquests moments de confinament pel #COVID-19 #JoEmQuedoACasa però amb el teletreball. El personal tècnic del Col·legi t’expliquem com estem a la teva disposició malgrat el confinament i com ens em adaptat al teletreball:

Maria Jesus
Secretaria Tècnica del Col·legi

Aquests dies estem fent el mateix servei però des de casa i posant tot el nostre esforç i dedicació en donar suport i assessorament a les col·legiades i col·legiats, atendre les seves consultes, mantenir-los informats sobre les novetats i recomanacions relatives a la situació de contenció del COVID-19 que afecten a la nostra professió, actualitzant notícies i preparant comunicacions i notes informatives, documents tècnics necessaris, fent recull de la normativa que ha anat sorgint, visant els treballs professionals per a poder fer els tràmits oportuns i també expedint certificats acreditatius de necessitat de desplaçament per motius laborals als companys i companyes que ens ho demanen.

També seguim mantenint el contacte amb altres col·legis i col·lectius amb els quals col·laborem. Fa mes d’un any que mantenim un contacte estret amb els col·legis d’enginyers agrònoms de la resta de l’Estat Espanyol a través de videoconferències setmanals, per treballar plegats en la cerca de col·laboracions i sinèrgies, compartim plataformes web de gestió col·legial, compartim experiències i problemàtiques comuns relacionades amb el nostre dia a dia i cerquem sinèrgies en aconseguir millores en els serveis: assegurança de responsabilitat civil professional, formació, comunicació i màrqueting amb campanyes conjuntes, etc..

Aquesta via de contacte online ens ha servit per continuar i reforçar encara més aquest tipus de reunions, i fer-les extensives amb la resta de col·lectius amb els quals tenim relació. Així, l’agenda s’ha anat omplint amb videoconferències per a retrobar-nos amb aquells que tenim més a prop i que per proximitat encara no les havíem implantat.

Molts dels nostres serveis ja fa temps que els tenim al núvol (web, visat telemàtic, butlletins,..) i això ens ha facilitat i possibilitat el teletreball, però també amb el treball a distancia ha calgut reajustar i reorganitzar alguns procediments i habilitar canals operatius de comunicació amb l’equip de treball… per sort, tenim eines informàtiques que ens ho han facilitat!! Ens hem organitzat ràpidament per  seguir oferint un bon servei i estar a prop del col·legiat. I ens consta que molts enginyers agrònoms també s’han reorganitzat ràpidament fent les coses d’una altra manera per adaptar-se a aquesta nova realitat.

Amb el confinament i les activitats essencials també hem cregut escaient donar visibilitat i posar en valor la feina del nostre col·lectiu amb articles i noticies a la nostra web i les xarxes socials.

Som essencials i estem al servei de la societat!

Jordi
Administratiu del Col·legi

Des de l’administració del Col·legi continuo treballant des de casa gràcies a la centraleta virtual que tenim contractada ja que permet realitzar desviament de trucades entrants a terminals fixes o mòbils i així podem seguir treballant com si estiguéssim a la seu del Col·legi. Això permet contestar les trucades dels col·legiats i seguir treballant amb normalitat, solucionant dubtes i consultes sobre visats i gestió administrativa.

En aquests moments de confinament totes les tecnologies faciliten la comunicació entre Col·legi i col·legiats.

Pepi
Administrativa a la seu de Lleida

Des de la delegació del Col·legi a Lleida, ara treballant des de casa, em dedico a revisar dades en la nova plataforma de col·legiats,  a publicar continguts i  a actualitzar  dades al web agronoms.cat, preparar continguts de la circular informativa setmanal, així com també inter-relació  de documentació entre entitats, col·legiats i particulars amb els diferents membres destinataris del COEAC.

A més, aquest dies el COEAC ha organitzat un curs on-line gratuït, que ofereix el company Agustí Jardí, d’eines col·laboratives, obert a tots els col·legiats agrònoms d’Espanya, la meva feina és  d’inscripció a la plataforma FORMACIÓN AGRÓNOMOS de tots els alumnes i matricular-los.

Maria de Lluch
Ajudant de la secretària tècnica del Col·legi

Des de que va començar el confinament a casa s’ha intensificat la quantitat d’informació que arriba al Col·legi en relació a l’activitat professionals dels enginyers i enginyeres agrònomes. És per això que els primers dies vam estar rebent recomanacions, mesures de seguretat, notes informatives, que havien de ser ràpidament enviades als col·legiats i col·legiades per a estar al dia de tota la nova normativa.

A més, les xarxes socials ens permeten informar al públic en general i a les institucions sobre la nostra activitat i la informació rellevant a tenir en compte aquests dies. Per aquest motiu, estem actius a Twitter, Facebook, Instagram i LinkedIn, per informar i oferir continguts, a més d’estar pendents del que publiquen els companys i companyes, les administracions i altres entitats.

Des de la secretaria tècnica es considera important, ara que no podem dur a terme presencialment la oferta formativa,  poder realitzar els cursos que organitzem en línia. En aquest sentit, hem estat treballant per a fer arribar formació útil als col·legiats/des i adaptant-los a les plataformes que trobem a la xarxa per a que els pogueu seguir. El primer va ser un curs gratuït sobre Eines col·laboratives en línia, i ara em posat en marxa un curs telepresencial per a introduir-se al món del BIM amb el programa Revit.

Per altra banda, estem pendents de l’activitat professionals dels companys i companyes a través d’atenció telefònica i formularis que fem arribar per mitjà de correu electrònic, per a conèixer el dia a dia dels enginyers i enginyeres agrònomes en aquests moments d’incertesa i de feina i poder transmetre l’important paper que exercim per la societat.

Share This Post