Inici » Àgora » Dossier Tècnic núm. 125: “Sistemes d’integració de vegetació en edificis: experiències a Catalunya”

Dossier Tècnic núm. 125: “Sistemes d’integració de vegetació en edificis: experiències a Catalunya”

Dossier Tècnic núm. 125: “Sistemes d’integració de vegetació en edificis: experiències a Catalunya”

El  Dossier Tècnic núm. 125: “Sistemes d’integració de vegetació en edificis: experiències a Catalunya” presenta exemples d’integració de vegetació en edificis, i es tracta de la continuació del Dossier Tècnic núm. 124: “Sistemes d’integració de vegetació en edificis”, que se centra en la utilització d’espècies vegetals als edificis i explica els beneficis que aporta tant a les zones urbanes com a la ciutadania.

El monogràfic comença amb un article dedicat al Concurs de cobertes verdes a la ciutat de Barcelona. Explica en què consisteix aquest concurs, i aprofundeix en tres de les 15 cobertes verdes guanyadores, que representen tres usos i edificis diferents.

Així doncs, el dossier tècnic continua amb els articles tècnics dedicats a tres projectes d’integració de vegetació en edificis: “L’hort del mercat de la Vall d’Hebron i la Teixonera”, una coberta verda intensiva situada a la coberta del mercat de la Vall d’Hebron i la Teixonera; “Cobertes verdes TEB Sant Andreu, un model d’integració”, una coberta verda a l’edifici de la seu de TEB Grup Cooperatiu; “El laboratori d’agricultura urbana integrat en l’edifici ICTA-UAB”, un hivernacle en terrat integrat a l’edifici ICTA-UAB. Tots aquests projectes pretenen ser bons exemples per a les ciutats del futur, ciutats sostenibles que contribuiran al benestar de les persones prenent com a base la natura.

El Dossier s’acaba amb una entrevista al company Gabriel Pérez Luque, director del Departament d’Enginyeria Industrial i de l’Edificació. L’any 2018 va crear el grup de recerca IT4S de Tecnologies Innovadores per a la Sostenibilitat i va començar a liderar, juntament amb els membres del grup, els seus propis projectes de recerca (2021 SGR 00512). Les principals àrees de recerca que ha desenvolupat durant els darrers anys fan referència a l’ús de la infraestructura verda en l’entorn urbà, fonamentalment les cobertes i façanes verdes, com a eina per oferir serveis ecosistèmics tant a escala d’edifici com urbana.

El Dossier Tècnic és una publicació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de caràcter monogràfic sobre aspectes rellevants de l’activitat agrària, ramadera, alimentària, pesquera, forestal i del món rural, realitzada amb la col·laboració d’experts de l’administració, d’universitats i centres de recerca i del sector i, entre d’altres, en aquest número hi participen els companys Josep Maria Vallès Casanova i Gabriel Pérez Luque.

Consulta els Dossiers Tècnics publicats aquí.

Font: DACC i RURALCAT

    

Share This Post