Inici » Àgora » El company Jaume Porta, nomenat col·legiat d’honor per la Junta General del COEAC

El company Jaume Porta, nomenat col·legiat d’honor per la Junta General del COEAC

El company Jaume Porta, nomenat col·legiat d’honor per la Junta General del COEAC

El passat mes de setembre ens va deixar el company Jaume Porta Casanellas (1944-2023), professor de molts de nosaltres i un referent en el món de l’Edafologia. Després del seu sobtat traspàs, la junta de govern va acordar per unanimitat proposar el seu nomenament com a col·legiat/associat d’honor, a títol pòstum, a la Junta/Assemblea General que va tenir lloc el dia 19 de desembre de 2023, la qual així ho va aprovar per unanimitat.

La degana, Conxita Villar, en la seva exposició de motius, a banda de valorar tots els seus mèrits de la seva dilatada carrera professional, va destacar sobretot la implicació incondicional que el company sempre ha demostrat vers el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, defensant-lo, posant-lo en valor i participant en les diferents activitats col·legials.

Jaume Porta Casanellas

Jaume Porta Casanellas era doctor enginyer agrònom i especialista i referent en la ciència del sòl. Era catedràtic universitari d’Edafologia i Química Agrària, i va ser director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (del 1984 al 1987) i primer rector de la Universitat de Lleida (del 1993 al 2003). A més, és l’autor de nombroses publicacions destacades i va tenir un rol acadèmic molt rellevant en la normalització lingüística de la terminologia vinculada a l’edafologia. També va ser fundador i vicepresident de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), entre d’altres.

L’any 2003, va rebre l’Arada d’Or del COEAC, en reconeixement de la seva tasca desenvolupada al voltant de l’ús i la protecció dels sòls i com a professor i director de l’ETSEA, entre d’altres. I, l’any 2022, va ser l’impulsor i posterior coordinador de la Comissió d’Agrosèniors del COEAC, agrupant diferents companys i companyes jubilats que es mantenen en contacte i organitzant diferents activitats relacionades amb la professió.

Recull de publicacions i reconeixements al company Jaume Porta

Share This Post