Inici » Àgora » El COEAC i el DAAM signen un conveni de col·laboració per a la difusió de SmartFruit IPM International Congress.

El COEAC i el DAAM signen un conveni de col·laboració per a la difusió de SmartFruit IPM International Congress.

El COEAC i el DAAM signen un conveni de col·laboració per  a la difusió de SmartFruit IPM International Congress.

Els col·legiats accediran a una quota reduïda en la inscripció a SmartFruit, un congrés internacional sobre gestió integrada de plagues que se celebra a Barcelona del 2 al 4 de febrer de 2014.

Sílvia Burés, degana del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i Jordi Bort, conseller delegat de l’empresa pública Prodeca, han signat un conveni de col·laboració per a la difusió de SmartFruit IPM International Congress entre els professionals de l’assessorament agrari de Catalunya.

D’acord amb el conveni, els enginyers agrònoms col·legiats accediran a una quota reduïda a l’hora d’inscriure’s com a congressistes a SmartFruit, un congrés internacional entorn a la gestió integrada de plagues en cultius fructícoles, que tindrà lloc a Barcelona, al Palau de Congressos de Montjuïc, els dies 2 a 4 de febrer de 2014.

El Departament d’Agricultura, a través de Prodeca, i en col·laboració amb el sector productiu i el sector de la comercialització de productes fitosanitaris, impulsen aquest esdeveniment internacional que aplegarà una setantena d’investigadors i experts en gestió de plagues procedents de països tan diversos com els Estats Units, Nova Zelanda, Holanda, Hongria, Itàlia, Mèxic, Xile, França o de l’Estat espanyol, entre d’altres.

SmartFruit IPM International Congress esdevindrà la cita més important a Europa sobre sanitat vegetal, i la seva celebració coincideix amb l’entrada en vigor de la Directiva Comunitària d’ús sostenible de fitosanitaris, que incorpora un esperit de preservació del medi ambient i de la salut a l’hora de produir aliments.

El tractament de les plantes perquè donin un fruit sa i segur, econòmicament rendible i mediambientalment sostenible és l’eix entorn al qual s’exposaran els resultats de la recerca dels experts internacionals congregats a Barcelona per participar a SmartFruit.

D’acord amb la Directiva Comunitària que entra en vigor a partir de gener de 2014, els agricultors europeus hauran de disposar d’un assessor en gestió integrada de plagues, que vetlli pel bon tractament de les plantes, amb vistes a una millor protecció tant de l’entorn com de la salut laboral i dels consumidors.

Una de les titulacions que habiliten per a l’exercici professional d’assessor en gestió integrada de plagues és l’enginyeria agronòmica, i per això, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya s’ha sumat a SmartFruit IPM International Congress com a col·laborador actiu, entenent que els seus col·legiats podran accedir a un fòrum de formació i actualització de coneixements en sanitat vegetal de primer ordre.

Per la seva banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural vol propiciar que Barcelona esdevingui un referent internacional sobre sanitat vegetal, amb una plataforma com SmartFruit, que vol potenciar el debat científic i la recerca entorn a la sostenibilitat alimentària.

Informació relacionada

Share This Post