Inici » Àgora » El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya s’alia amb l’IRTA per promoure la transferència tecnològica en el sector agroalimentari

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya s’alia amb l’IRTA per promoure la transferència tecnològica en el sector agroalimentari

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya s’alia amb l’IRTA per promoure la transferència tecnològica en el sector agroalimentari

El COEAC reforça aliances per promoure i divulgar el desenvolupament tecnològic davant els nous reptes del mercat

Entre els nous acords s’ha pactat l’organització conjunta d’una jornada divulgativa anual per tractar temes agroalimentaris i d’interès per al futur de l’alimentació

 

Nota de Premsa

Barcelona, 4 de maig de 2021.- La degana del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC), Conxita Villar, i el delegat de Lleida, Domènec Vila, van reunir-se el passat divendres amb Josep Usall, director de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), amb l’objectiu de continuar treballant plegats arran del conveni de col·laboració signat l’any 2018 per promoure i divulgar els avenços tecnològics dins l’àmbit agroalimentari, especialment en benefici de tots els col·legiats i col·legiades.

L’IRTA, institut adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i el COEAC han acordat a la reunió organitzar conjuntament una jornada divulgativa anual sobre temes agroalimentaris i d’interès per al futur de l’alimentació. Donada la situació actual provocada per la pandèmia, consideren que la recerca i la innovació, amb l’ajuda de les noves tecnologies, seran clau per a que el sector agroalimentari faci front als nous reptes, que s’aniran desenvolupant amb la complicitat i les sinèrgies entre els diferents agents.

Per Conxita Villar, degana del COEAC, “amb aquest acord volem fomentar la promoció de l’enginyeria agrària com la professió que permet obtenir aliments segurs i de qualitat amb ajuda de la ciència i la tecnologia”.

Entre altres acords també s’ha pactat explorar noves vies de col·laboració per promoure, assessorar i col·laborar en projectes de cooperació pel desenvolupament de zones poc afavorides. Aquest tipus d’acord obeeix al compromís d’ambdues institucions amb els objectius de desenvolupament sostenible i la voluntat de cercar línies de col·laboració per a sumar esforços i poder articular formules que serveixin per a poder aportar el coneixement al desenvolupament de països tercers.

Aquest nou compromís per continuar treballant se suma al conveni de col·laboració ja signat anteriorment pel patrocini del Premi al Millor Treball Final de Màster d’Enginyeria Agronòmica. El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya pretén teixir xarxes de contactes per a que els nous reptes siguin possibles, facilitant la transferència de tecnologia, la promoció i divulgació de les novetats als seus col·legiats i a la societat en general i promoure la solidaritat i el desenvolupament sostenible.

L’IRTA ha promogut, des de la seva creació, l’establiment d’acords permanents de col·laboració amb institucions públiques que actuen en l’àmbit de la recerca i el desenvolupament tecnològic a Catalunya, entre elles el COEAC.

Documentació relacionada

Ressó als mitjans comunicació

Clica a les imatges per a visualitzar la informació que es va publicar el dia 10/05/2021

               

Interempresas                            La Vanguardia                     La República

Share This Post