Inici » Àgora » El company Jaume Porta Casanellas al podcast “UdL 30 anys d’excel·lència”

El company Jaume Porta Casanellas al podcast “UdL 30 anys d’excel·lència”

El company Jaume Porta Casanellas al podcast “UdL 30 anys d’excel·lència”

La Universitat de Lleida moderna va ser fundada el 1991 i enguany, per celebrar les tres dècades de la UdL, des del diari segre.com i la mateixa universitat han realitzat un podcast anomenat UdL 30 anys d’excel·lència que està conduït per la periodista Mariví Chacón. Aquestes converses en format podcast estan protagonitzades ni més ni menys que pels quatre rectors que ha tingut la Universitat de Lleida durant aquests trenta anys, juntament amb les deganes i directores dels centres, entre d’altres.

El coordinador de Comunicació, difusió i premsa de la UdL, Estanis Fons afirma que “aporten un mosaic ric i molt interessant sobre la història recent de la UdL, confegit a partir de la memòria personal d’aquests protagonistes qualificats”.

El nostre company Jaume Porta Casanellas va ser el primer Rector de la Universitat de Lleida (del 1993 al 2003), i ha estat també qui ha obert aquesta sèrie de podcast, sent doncs el protagonista del primer capítol.

 

ESCOLTA EL PODCAST AQUÍ:

Porta explica que va ser seleccionat en un concurs públic l’any 1977 per reforçar amb professorat nou, quan es va implantar el 2n cicle d’Enginyer Agrònom. Per ell sempre ha estat molt important el tema personal, per captar talent; per això ha intentat orientar als seus estudiants amb interessos per seguir-se formant a les millors universitats a nivell mundial, i així en molts casos al retornar aquí augmenta el talent del sector.

En el seu moment, Porta va viatjar moltíssim. Del 1984 al 1987, com a director dels estudis d’Agrònoms, ja va començar a impulsar intercanvis entre universitats, quan encara no existia l’Erasmus. Sempre ha tingut molta visió de futur i s’ha avançat als esdeveniments. En aquesta línia, explica també que els seus equips han estat força equilibrats entre homes i dones, però no per una qüestió de quota sinó perquè busca les persones amb més talent, que es troben per igual en ambdós gèneres.

Actualment ja està disponible també la conversa amb Joan Viñas i Salas i poc a poc s’aniran habilitant els 11 capítols restants a la mateixa web del podcast, que estarà disponible tot sencer el 9 de juny, que serà quan estarà disponible l’últim capítol, la conversa amb els Presidents del Consell Social.

Font: Memòria dels darrers 30 anys de la UdL en tretze converses

     

Share This Post