Inici » Àgora » El company Josep Maria Franquet ingressa a la Reial Acadèmia Europea de Doctors

El company Josep Maria Franquet ingressa a la Reial Acadèmia Europea de Doctors

El company Josep Maria Franquet ingressa a la Reial Acadèmia Europea de Doctors

El passat dijous 30 de maig, el nostre company Josep Maria Franquet Bernis va ingressar com a Acadèmic Numerari a la Reial Acadèmia Europea de Doctors (RAED). L’acte va tenir lloc a la seu de l’Acadèmia a Barcelona, i va comptar amb la presència d’autoritats acadèmiques i polítiques, així com de nombrosos familiars i amics del Dr. Franquet.

J.M. Franquet, natural de Tortosa, és Enginyer Agrònom i col·legiat nostre des de 1974, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i doctor Arquitecte. Ha desenvolupat una extensa carrera professional en l’àmbit de l’urbanisme i el territori, i ha ocupat càrrecs de responsabilitat en diverses universitats, administracions públiques i entitats privades. A més, és autor de nombroses publicacions científiques i literàries i ha participat en diversos projectes d’investigació nacionals i internacionals.

En el seu discurs d’ingrés, titulat “La biorregió cantábrico-mediterrània “Bioebro””, el Dr. Franquet va defensar la necessitat d’adoptar una nova visió del territori basada en el concepte de biorregió. Una biorregió és un espai geogràfic definit per factors biogeogràfics, socials i culturals, que permet una gestió més sostenible dels recursos naturals i un desenvolupament més equilibrat del territori. En aquest cas, agrupa vuit comunitats autònomes de l’Estat espanyol a l’entorn del riu Ebre.

La RAED és una de les acadèmies científiques més prestigioses d’Europa. La incorporació del nostre company a la institució és un reconeixement a la seva extensa trajectòria professional i a la seva contribució al coneixement en l’àmbit de l’urbanisme, la hidràulica, l’agricultura i el territori.

Sobre la Reial Acadèmia Europea de Doctors

La Reial Acadèmia Europea de Doctors (RAED) és una institució científica independent de caràcter europeu, amb seu a Barcelona. La seva missió és promoure la investigació científica i el coneixement en tots els àmbits del saber, així com fomentar la cooperació entre científics de tot Europa. La RAED compta amb més de 1.000 acadèmics numeraris i corresponents a tot el món, entre els quals hi ha alguns dels noms més destacats de la ciència actual i dinou premis Nobel.

Fotografies de l’acte

Més informació i vídeo del discurs d’ingrés

Si estàs interessat/da en tenir el llibre “La biorregión cantábrico-mediterránea ‘bioebro’. Un modelo gravitatorio de ordenación territorial funcional” pots enviar un correu a agronoms@agronoms.cat.

Share This Post