“Som revolució” és un programa en format documental de divulgació i entreteniment per donar la visió des de Catalunya de com serà el món que ens espera fins al 2030. Està presentat per la periodista Xantal Llavina, qui comprova en primera persona com la tecnologia està transformant per sempre les nostres vides. El passat 23 d’agost es va emetre el capítol que porta per títol “L’estiu durarà cinc mesos a Catalunya el 2050”, en el qual van participar tres companys enginyers agrònoms, parlant sobre la tecnologia aplicada a la fruticultura.
Per començar, Víctor Falguera explica que la tecnologia més destacada que està canviant els camps de Catalunya és “sense cap tipus de dubte la que ens ajuda a fer més fàcil la gestió de l’aigua i juntament amb la gestió de l’aigua la gestió de la nutrició de les plantes, regar i aplicar fertilitzant”.
El company Joan Lordan ens ensenya sensors d’humitat, sensors Flora Pod i antenes retransmissores que estan enviant informació sobre l’estat dels arbres i la fruita amb tecnologia GPS fins a l’oficina, perquè després, des d’allà, es puguin interpretar aquestes dades.
Finalment, la tresorera del Col·legi Paquita Escoi mostra a “Som revolució” el programa d’ordinador des del qual controla la producció del camp a través del satèl·lit. Ella explica que “el satèl·lit és una eina més de les que tenim de tecnologia per acurar en la nostra producció”. A més, comenta que hem de tenir present que darrere de la producció agrícola hi ha molta tecnologia i sobretot molt esforç de moltes persones.
Clica aquí per veure el capítol (els companys apareixen del minut 38:10 al 46:30)