Consulta els resultats i el que en pensen les empreses ….
El dia 6 de juliol de 2017, el Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat va acollir la presentació de l’Observatori de l’Enginyeria, una iniciativa impulsada pel Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, que ha comptat amb la col·laboració del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i d’altres col·legis professionals i associacions d’enginyers catalanes, a més de l’Agència de Qualitat Universitària, la Càtedra d’Estadística i empreses representatives dels sectors industrials i tecnològics.
Àngel Simón, president executiu d’AGBAR, va donar el tret de sortida a l’acte de presentació d’aquest estudi, que té per objectiu dibuixar la situació de l’enginyeria a Catalunya. A continuació, Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, va dirigir unes paraules als assistents.
França, Alemanya, Regne Unit i Itàlia ja fa dècades que recullen aquesta realitat i analitzen la seva evolució. A Catalunya i a Espanya, l’Observatori de l’Enginyeria és un estudi inèdit, i se sustenta en una ambiciosa enquesta a 1.000 enginyers i 500 empreses per tal de recollir la situació actual de l’enginyeria des del punt de vista de la presència dels enginyers i dels reptes empresarials que hi estan relacionats.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és identificar quins són els reptes i les necessitats en els pròxims deu anys. Per tant, l’Observatori de l’Enginyeria neix amb vocació de continuïtat i amb la previsió de repetir les enquestes cada tres anys. Alhora l’estudi continua amb un programa de reflexions i estudis complementaris que es desenvoluparan en el curs 2017-18 i els successius. Antoni Ma Grau, director de desenvolupament corporatiu dels Enginyers Industrials de Catalunya, ha presentat en profunditat les dades i conclusions que s’inclouen a l’Observatori de l’Enginyeria.
Josep Oriol Sala, president de Caixa d’Enginyers va protagonitzar la cloenda de l’acte amb la seva intervenció.