Inici » Àgora » Publicat l’Informe sobre el sector vitivinícola a Catalunya del juny de 2019 de l’Observatori de la vinya, el vi i el cava.

Publicat l’Informe sobre el sector vitivinícola a Catalunya del juny de 2019 de l’Observatori de la vinya, el vi i el cava.

Publicat l’Informe sobre el sector vitivinícola a Catalunya del juny de 2019 de l’Observatori de la vinya, el vi i el cava.

El DARP ha publicat l’informe núm. 2 sobre el sector vitivinícola a Catalunya de el·laborat per l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava.

INTRODUCCIÓ

Aquest informe correspon a la 46a publicació de l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava, després de 12 anys en funcionament.

Els blocs I i II actualitzen les estadístiques de consum i de comerç exterior del vi de Catalunya. L’any 2018, el consum de vins i escumosos a les llars de Catalunya ha experimentat una nova davallada, seguint la tendència baixista dels anys anteriors. D’altra banda, les exportacions de vi a Catalunya l’any 2018 creixen respecte de les de 2017, i assoleixen un valor de 636,5 milions d’euros (d’ara endavant, M€) (xifra en euros corrents).

A continuació, el bloc III presenta la quantitat comercialitzada de vi de les DO catalanes a la campanya 2017/2018. S’observa una lleugera reducció respecte de la campanya anterior. Aquesta davallada prové de la comercialització en el mercat exterior, que es redueix; mentre que la comercialització en el mercat estatal augmenta.

Per finalitzar, el bloc IV presenta l’observació dels preus de vi i cava embotellat en establiments comercials, tal com s’estableix periòdicament. Els preus al consum del conjunt de productes augmenten respecte de l’any anterior. Tanmateix, l’evolució de preus respecte del trimestre anterior és a la baixa.

Font: Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava.

Consulta l’informe aqui.

Share This Post