Ahir al vespre, a la delegació de Lleida, va tenir lloc un tast de formatges a càrrec de l’enginyer agrònom, Josep Balcells Gassó, director tècnic de CADÍ Societat Coop. C. Ltda. i responsable del panell de tast de les Denominacions d’Origen Protegides Formatge i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, que va tenir molt bona acceptació i va comptar amb la participació d’una trentena de persones.
Els assistents van gaudir i van poder conèixer el procés d’elaboració (coagulació, drenatge, maduració,..) i les seves diferents variants per a obtenir els diferents tipus i varietats de formatges. Per introduir-se en el món del tast, el ponent va fer unes breus explicacions tot repassant la roda dels diferents aromes i sabors per acabar degustant els següents tipus de formatges, que van despertar els sentits dels assistents amb les oportunes explicacions del ponent:
- Mató de la Reula amb xarop de pinya d’avet
- Brie de meaux amb tomates amb oli i orrenga
- Urgèlia amb codonyat
- Gruyère d’Alpage amb pa amb mantega i fruits secs
- Fourme d’Ambert amb pera
Moltes gràcies a tots per la participació!