En el marc dels objectius de la Comissió de Responsabilitat Social del COEAC, s’informa de la publicació de la Guia d’autoavaluació per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a les empreses agroalimentàries de Catalunya impulsada per la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible del DACC. També us la podeu descarregar aquí.
Aquesta guia vol ser una eina pràctica per tal de que les empreses puguin autoevaluar el seu grau d’assoliment dels 17 ODS. La guia conté una proposta d’indicadors i d’actuacions concretes per integrar efectivament la sostenibilitat en les seves estratègies i pràctiques empresarials.
Els 17 ODS són els que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible aprovada l’any 2015 i són els següents:
ODS 1. Erradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes
ODS 2. Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible
ODS 3. Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats
ODS 4. Garantir una educació inclusiva, equitativa, de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom
ODS 5. Aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i les nenes
ODS 6. Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones
ODS 7. Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones
ODS 8. Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a totes les persones
ODS 9. Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació
ODS 10. Reduir la desigualtat en i entre els països
ODS 11. Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles
ODS 12. Garantir modalitats de consum i producció sostenibles
ODS 13. Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes
ODS 14. Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per al desenvolupament sostenible
ODS 15. Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl i aturar la pèrdua de biodiversitat
ODS 16. Promoure societats pacífiques i inclusives per aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar accés a la justícia per a totes les persones i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells
ODS 17. Enfortir els mitjans per a implementar i revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible
Més informació
Més informació sobre l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la web del DACC – Medi Ambient i sostenibilitat clicant aquí.
Notícies relacionades