Inici » Àgora » iGenium’18 debat els reptes de la mobilitat en infraestructures, ciutats intel·ligents i territori

iGenium’18 debat els reptes de la mobilitat en infraestructures, ciutats intel·ligents i territori

iGenium’18 debat els reptes de la mobilitat en infraestructures, ciutats intel·ligents i territori

iGenium’18 debat els reptes de la mobilitat en infraestructures, ciutats intel·ligents i territori

Una de les reflexions compartides ha estat que les enginyeries tenen l’oportunitat de donar resposta a la revolució que ja està experimentant la mobilitat.

La 7a edició d’iGenium ha situat la mobilitat i els reptes de futur al bell mig del debat en la trobada duta a terme al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, seu que ha acollit per primera vegada la cita anual de l’enginyeria catalana.

Amb un nombrós públic, els experts i directius del sector han exposat a iGenium’18 la realitat i els desafiaments als que caldrà donar resposta pròximament derivats de la mobilitat, entre ells el concepte MaaS (Mobility as a Service).

El col·lectiu dels enginyers agrònoms ha estat representat pel company, Antoni Enjuanes, sub-director General d’Infraestructures Rurals del DARP que en una de les sessions paral·leles, la dedicada al Territori, ha presentat els 3 objectius de la xarxa de camins rurals de Catalunya: equilibri territorial, la cohesió social i un desenvolupament sostenible en l’àmbit rural.

Enjuanes ha detallat els avantatges de disposar d’una bona xarxa de camins fent referència a la seva dimensió econòmica. Entre altres aspectes, faciliten l’accés a les finques i a explotacions agro-ramaderes o forestals; fixa l’activitat econòmica i millora la rendibilitat; potencia el manteniment i la modernització de les explotacions agràries; afavoreix l’agricultura de proximitat; facilita l’establiment i desenvolupament de noves activitats rurals complementàries.

Des del punt de vista mediambiental, n’ha destacat l’afavoriment de l’accés al medi natural i facilitar les tasques de prevenció, control i extinció d’incendis forestals.

Pots descarregar-te la notícia amb els resum de les ponències, clicant aquí 

Clica aqui per veure la galeria fotogràfica   

 

Share This Post