Inici » Àgora » Jornada Xè Congrés d’Energia de Catalunya: Energia, Agricultura i Alimentació

Jornada Xè Congrés d’Energia de Catalunya: Energia, Agricultura i Alimentació

Jornada Xè Congrés d’Energia de Catalunya: Energia, Agricultura i Alimentació

Una seixantena de persones segueixen la jornada organitzada per la Comissió de Transició Energètica i Xoc Climàtic del COEAC

Energia, Agricultura i Alimentació” era el nom de la jornada del Xè Congrés d’Energia de Catalunya, celebrada aquest dijous 26 de gener a la tarda, que ha comptat amb un gran èxit d’assistència: més de seixanta persones s’han connectat per seguir el Congrés, organitzat en col·laboració amb el Col·legi, per mitjà de la Comissió de Transició Energètica i Xoc Climàtic.

Vídeo complet de la jornada

Crònica de la jornada

La sessió ha començat amb la benvinguda de la degana del COEAC Conxita Villar i el secretari d’Agenda Rural del DACC Oriol Anson, i la presentació de la jornada, sota el nom “La visió dels micropobles en l’àmbit energètic”, ha anat a càrrec d’Oriol Serra, president de la sectorial del Món Rural Acció Climàtica, Alimentació de l’Associació de Micropobles.

A continuació, ha tingut lloc la primera part de la jornada, sota el títol “La producció d’aliments i l’energia”, moderada per la companya Anna Lluís, enginyera agrònoma, responsable de la Comissió Transició Energètica i Xoc Climàtic del COEAC; amb les ponències de Xavier Sans, catedràtic de botànica al Departament de Biologia Evolutiva i director del grup d’Agroecologia de la UB; Isidre Sole, enginyer forestal i pagès del projecte Mas de Santa Creu d’agricultura regenerativa, i Jordi Ortega, Dr. en Filosofia i Dr. en Sociologia i ciències polítiques.

La segona part de la jornada, sobre “La producció d’energia i l’agricultura” ha estat moderada pel responsable de la secció d’energia ARCA Toni Cantero; amb les ponències de Francesc Reguant, economista, MBA en Funció Directiva, president de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya; el company Luis Asin, enginyer agrònom i director del Programa de Fruticultura de l’IRTA, i Xavier Flotats, enginyer industrial i professor emèrit de la UPC.

Finalment, la cloenda de la jornada ha anat a càrrec de Nuria Salan, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans.

     

Share This Post