Inici » Àgora » Eleccions amb molt bona participació i acte d’entrega de premis i distincions a la Junta/Assemblea Virtual d’Enginyers Agrònoms

Eleccions amb molt bona participació i acte d’entrega de premis i distincions a la Junta/Assemblea Virtual d’Enginyers Agrònoms

Eleccions amb molt bona participació i acte d’entrega de premis i distincions a la Junta/Assemblea Virtual d’Enginyers Agrònoms

Com cada any, els professionals de l’enginyeria agronòmica ens reunim per a comentar l’actualitat del col·lectiu i fer entrega dels premis i distincions que atorga el Col·legi d’Enginyers Agrònoms, aquest cop de manera virtual

La Junta/Assemblea General d’aquest novembre de 2020, es va realitzar en format virtual el divendres, 27 de novembre. A la reunió i acte van assistir una seixantena de persones col·legiades que van valorar positivament l’organització, i van donar la seva opinió sobre temes actuals que afecten al col·lectiu professional.

Reunió de la Junta/Assemblea General

En la reunió, la degana Silvia Bures va presentar les principals actuacions realitzades a l’últim semestre i la tresorera Paquita Escoi va presentar la proposta de pressupost del Col·legi i l’Associació per a l’exercici 2021, essent aprovats per unanimitat.

A continuació, la presidenta de la mesa electoral, la companya Imma Malet va comunicar els resultats de l’elecció electrònica i segons l’escrutini van ser elegides les següents candidatures:

  • Degana/presidenta: Conxita Villar Mir.
  • Vicedegà/vicepresident: Josep Maria Dilmé Ferrer.
  • Secretari: Arturo Sánchez Garcia.

Així mateix, els càrrecs als qual només es va presentar una candidatura per cadascun d’ells, les candidatures presentades van quedar elegides per aclamació per a ocupar els respectius càrrecs, essent:

  • Delegada de Barcelona: Mercè Raventós Santamaria.
  • Delegat de Lleida: Doménec Vila Navarra.
  • Delegat de Girona: Josep Maria Vallès Casanova.
  • Delegat de Tarragona: Joan Viñas Clemente.

A continuació, la degana Silvia Bures va felicitar a les candidatures guanyadores i va donar molts ànims a la nova Junta. Després, va dedicar unes emotives paraules d’agraïment a totes les persones que han col·laborat  amb el Col·legi durant el seu mandat, i en especial, al company Jordi Comas Angelet, que ens va deixar recentment.

La futura degana, Conxita Villar, va expressar el seu agraïment a totes les persones que van confiar amb la seva candidatura, per altra banda també va agrair la participació a tots els col·legiats i col·legiades, destacant que el procés electoral havia estat tot un repte pel fet d’haver-hi dues candidatures.

Al final de la sessió es va fer un torn obert de paraules molt participatiu, en el qual els companys i companyes van donar les gràcies a la degana sortint, Silvia Bures, per la feina feta durant els últims 8 anys, també van aprofitar per felicitar la nova Junta i van transmetre el seu suport per la pròxima legislatura. A més, es va posar de manifest que als propers anys hi ha nous reptes per la professió i molta feina a fer.

Primeres eleccions en línia del Col·legi/Associació

Donada la situació actual i per tal que els col·legiats i col·legiades poguessin votar de manera no presencial, es va habilitar una plataforma específica de vot telemàtic, amb mitjans d’identificació i encriptació estandarditzats i segurs amb garanties de validació certificades per AENOR, garantint la legitimitat del votant i la seva privacitat així com la fiabilitat i integritat del sistema i els seus resultats.

Tots els col·legiats i col·legiades que van participar en el procés electoral van apostar pel vot telemàtic. A més, van valorar molt positivament la iniciativa, destacant la facilitat i rapidesa del procés de votació, traslladant molts d’ells la seva felicitació a l’organització per la seva implementació. Així mateix, amb aquesta eina i al facilitar l’accés a la votació, es va assolir un percentatge de participació major que en eleccions anteriors.

A aquestes eleccions es van presentar dues candidatures conjuntes amb els respectius programes electorals, que van generar molt d’interès entre les persones col·legiades, per conèixer les dues propostes de futur. Un mostra de que el col·lectiu està viu, i que els enginyers i enginyeres agrònomes tenim ganes de treballar per a fer més gran la professió.

Resultats de participació a les Eleccions 2020 del Col·legi/Associació d’Enginyers Agrònoms de Catalunya

Acte d’entrega dels premis i distincions 2020

Després de la reunió de la Junta General la secretaria tècnica Maria Jesus Ortiz, va donar pas a la cerimònia de lliurament dels premis i distincions que ha organitzat el Col·legi durant aquest any.

Benvinguda als nous col·legiats/des

En primer lloc, la degana va donar la benviguda a les persones col·legiades en aquest últim any, i va poder saludar a les presents a l’acte.

Benvinguda als nous col·legiats/des

Benvinguts/des, ara ja formeu part del Col·legi que estarà sempre al vostre costat!,

Distinció als 50 anys de col·legiació

La degana, Silvia Bures, va fer la distinció al company Joan Cot Comas i el va felicitar per haver format part del Col·legi durant 50 anys.

III Premi d’Excel·lència al Millor Treball Final del Màster en Enginyeria Agronòmica

Un any més, el Col·legi amb el patrocini de l’IRTA va convocar el premi aquest premi de reconeixement al talent dels nous enginyers i enginyeres agrònomes, premiant l’excel·lència dels Treball Finals del Màster en Enginyeria Agronòmica. El Director Científic de l’IRTA, Jordi Garcia Mas, va presentar a la guanyadora del premi, Inés Samperi Tena, que va fer una breu ponència sobre el seu treball:

“Estrategias de identificación de variantes asociadas a carácteres productivos, mediante chips o secuenciación a baja cobertura en el porcino.”

Inés Samperi, guanyadora del III Premi Treball Final de Màster en Enginyeria Agronòmica durant l’entrega

Felicitats Inés i a totes les persones que heu participat, molta sort i encerts en aquesta nova etapa com enginyers i enginyeres agrònomes!

Gràcies també a IRTA per haver patrocinat el premi, ha estat un plaer comptar amb Jordi Garcia per fer l’entrega!,

Podeu tornar a veure l’entrega del premi al següent vídeo:

III Concurs de Fotografia

Tot seguit, es van presentar les fotografies guanyadora i finalistes del III Concurs de Fotografia del COEAC. La degana Silvia Bures va comentar: “cada vegada se’n presenten més i de més qualitat, i per tant és difícil poder donar el premi” i les que van destacar foren:

Felicitats a la guanyadora i als finalistes!

Moltes gràcies a totes les persones col·legiades i preassociades que heu enviat fotografies!

Gent Per Canviar el Món

Fa tres anys el Col·legi va posar en marxa la distinció “Gent per Canviar el Món” per a posar en valor la feina i trajectòria de les persones que treballen per millorar el dia a dia de les persones i el medi ambient. En aquest sentit, la degana va pronunciar unes paraules per a presentar al company Pep Salas Prat, que ha rebut el premi d’aquest any per la seva trajectòria en matèria de transició energètica i sostenibilitat.

Llegeix més informació sobre el lliurament del premi aquí.

Enhorabona al company per el merescut reconeixement!

El company, Pep Salas, durant l’entrega del guardó “Gent per Canviar el Món”

Premi Alimentem el Món

El Col·legi amb el patrocini econòmic de Caixa d’Enginyers va organitzar aquest any la primera edició del Premi Alimentem el Món, per a reconèixer projectes o iniciatives que fomentin el desenvolupament sostenible al sector agroalimentari. Per tal d’anunciar la candidatura guanyadora d’aquest any ens va acompanya el Coordinador General de la Fundació Caixa d’Enginyers qui va pronunciar unes paraules i va atorgar el guardó a:

“Raimat, sostenibles des de fa més de 100 anys.”

El company Jordi Civit, responsable de viticultura a l’empresa lleidatana, va ser l’encarregat de recollir el premi. La dotació d’aquest premi es destinarà segons va indicar el company a la conservació de la tortuga de rierol (Mauremys leprosa), que es troba en situació de perill d’extinció per culpa d’una degradació gradual del seu hàbitat.

Vídeo de l’entrega del premi:

Enhorabona a Raimat per la feina feta i el guardó, i gràcies a la Caixa d’Enginyers per la seva participació i patrocini del premi!

Moltes gràcies a totes les persones que van participar i assistir a la Junta/Assemblea General d’Enginyers Agrònoms i fins la propera!

Informació relacionada

Share This Post