Inici » Àgora » El Col·legi d’Enginyers Agrònoms participa en jornada: 100 anys d’Agricultura i Alimentació

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms participa en jornada: 100 anys d’Agricultura i Alimentació

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms participa en jornada: 100 anys d’Agricultura i Alimentació

En motiu del 50è aniversari del Premi al Llibre agrari es va celebrar la jornada/webinar “100 anys d’Agricultura i Alimentació”, organitzada per Cajamar amb la col·laboració del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Col·legi de Veterinaris de Lleida, la Universita de Lleida i la Fira de Lleida.

En l’acte de benvinguda, en representació del COEAC hi va participar el Delegat de Lleida, Domènec Vila, juntament amb el secretari del Premi al Llibre Agrari, el company Santi Plans, altres col·legis professionals col·laboradors del Premi i Cajamar.

       

A continuació el company, Santi Planas, va fer una Presentació de l’Exposició Permanent ’50 Aniversari de el Premi de l’Llibre Agrari‘.

Seguidament va tenir lloc una interessant ponència amb una mirada retrospectiva a les publicacions científiques i divulgatives fins a mitjans de segle XX a càrrec de José Ignacio Cubero Salmerón i una ponencia sobre l’agricultura que ve: bases, instruments tecnològics i transferència de coneixement a càrrec de Roberto García Torrent.

Després de la pausa va tenir lloc una Taula de Debat al voltan del compromís dels agents de l’R + D agroalimentària front als reptes econòmics, socials, ambientals i ètics dels propers decennis, en la qual ho van participar Manuel Lainez Andrés, Iker Bilbao, Esther Esteban, Josep Usall, Eduardo Martínez de Ubago, Ignacio Romagosa.

Vídeos del seminari

Vídeo: Una mirada retrospectiva a les publicacions científiques i divulgatives fins a mitjans del segle XX, ponència de José Ignacio Cubero.

Vídeo DEBAT “El compromís dels agents de la I+D agroalimentària davant els reptes de la sociedat”

 

Share This Post