Inici » Àgora » El guardó “Premi Alimentem el Món” que organitza el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya amb el patrocini de Caixa d’Enginyers és per “Raimat, sostenibles des de fa més de 100 anys”

El guardó “Premi Alimentem el Món” que organitza el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya amb el patrocini de Caixa d’Enginyers és per “Raimat, sostenibles des de fa més de 100 anys”

El guardó “Premi Alimentem el Món” que organitza el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya amb el patrocini de Caixa d’Enginyers és per “Raimat, sostenibles des de fa més de 100 anys”

Aquesta és la primera edició del premi que vol ser un reconeixement a projectes que fomentin el desenvolupament sostenible al sector agroalimentari

El divendres, 27 de novembre, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya va comunicar i va fer entrega del “Premi Alimentem el Món” que organitza amb el patrocini de Caixa d’Enginyers. L’objectiu d’aquest premi és fomentar la sostenibilitat en tots els àmbits, mediambiental, econòmic i social. Alhora reconèixer l’esforç per assolir un model de producció alimentària més eficient i per contribuir a fer front als nous reptes del sector agroalimentari.

Al premi es van presentar una desena de candidatures, totes elles, amb valors sostenibles compartits com la preservació dels recursos naturals, el foment de l’equilibri territorial, l’ús de noves tecnologies, etc. Després de considerar-les, el jurat va decidir atorgar el premi a la candidatura vitivinícola lleidatana per les actuacions que han dut a terme en matèria de sostenibilitat.

Fotografia: Paraules de Silvia Bures, Degana del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya durant l’entrega del Premi Alimentem el Món

El lliurament del premi es va fer en el marc de l’acte de lliurament de premis i distincions que el Col·legi d’Enginyers Agrònoms celebra cada any i que aquesta ocasió es va fer de manera virtual degut a la situació generada per la covid-19. Durant l’acte, la Degana Silvia Bures va presentar la primera edició d’aquest guardó i va donar pas al Coordinador General de la Fundació Caixa d’Enginyers per anunciar a “Raimat, sostenibles des de fa més de 100 anys” com a candidatura guanyadora del “Premi Alimentem el Món”.

Tot seguit, Iñaki Irisarri va manifestar “és un premi amb el qual ens sentim representats” i “creiem que és important reconèixer el treball de les organitzacions i projectes que tenen per objectiu desenvolupar la seva activitat tenint en compte no només objectius econòmics sinó també buscant reduir els impactes negatius i generant impactes positius”.

Iñaki Irisarri, Coordinador General de la Fundació Caixa d’Enginyers anunciant la candidatura guanyadora del Premi Alimentem el Món

La persona encarregada de recollir el premi va ser Jordi Civit, responsable de viticultura de Raimat, enginyer agrònom i col·legiat del COEAC, qui va agrair l’atorgament i va comentar: “aquí creiem que la figura dels enginyers agrònoms hi tenim molt de pes, ja que en la majoria de vegades, no es tracta de veure qui és més o menys sostenible sinó que és un tema de pensar sempre en sostenible, tant a les decisions de més envergadura i com en les de menys pes”. A continuació, Jordi Civit va explicar quines són les actuacions que s’han dut a terme des de la producció fins a la comercialització del seu producte per a fomentar la sostenibilitat, que han fet que siguin els guanyadors d’aquesta edició.

La dotació d’aquest premi és de 1.000 €, patrocinats per la Caixa d’Enginyers, que en el cas de la candidatura guanyadora, es destinaran segons han indicat, a la conservació de la tortuga de rierol (Mauremys leprosa), que es troba en situació de perill d’extinció per culpa d’una degradació gradual del seu hàbitat.

Al Canal de Youtube d’Enginyers Agrònoms s’ha publicat el vídeo de l’entrega del premi, es pot consultar en aquest enllaç.

Enhorabona a Raimat per la feina feta i el guardó, i gràcies a la Caixa d’Enginyers per la seva participació i patrocini del premi!

Notícies relacionades

Share This Post