Inici » Àgora » “La sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària”, sessió tècnica organitzada pels companys de Tarragona

“La sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària”, sessió tècnica organitzada pels companys de Tarragona

“La sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària”, sessió tècnica organitzada pels companys de Tarragona

Jornada tècnica organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Escola Agrària de Mas Bové. Amb la col·laboració del Hub Foodtech and Nutrition i Cadena Ser.

El COEAC organitza cada any una jornada tècnica en el marc de la Fira de l’Oli DOP Siurana. Enguany, ha estat un dels col·laboradors destacats en l’organització de la jornada, que ha girat al voltant de la sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària. La jornada va comptar amb experts acadèmics i representants d’empreses de referència, que van compartir les seves experiències i casos d’èxit.

La jornada va tenir lloc el dijous 20 de novembre de 2025 a Reus. La presentació de la jornada va anar a càrrec de l’alcaldessa de l’Ajuntament de Reus, Sandra Guaita, el company i director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Joan Gòdia i la degana del COEAC, Conxita Villar, qui va destacar que “davant els reptes mediambientals i el complex context que viu el sector agroalimentari que hem de ser responsables i aprendre a fer les coses millor, ser més eficients i trobar les oportunitats que sorgeixen d’aquesta nova manera d’innovar i treballar”.

                               

La segona part de la jornada ha inclòs tres ponències tècniques que han abordat qüestions clau per al futur immediat de les empreses agroalimentàries en les que hi han participat dos de les nostres companyes: Anna Lluís Gavaldà i Amaya Prat.

En primer lloc, la companya i enginyera agrònoma, Anna Lluís (Símbiosy), ha destacat que “la compensació de crèdits de CO₂ és un instrument imprescindible per situar l’agricultura com a aliada estratègica en la captació de carboni. El cicle de vida de la producció alimentària incorpora la producció agrícola i ramadera, que són elements clau per integrar la captura de carboni dins dels processos productius alimentaris”. I, en segon lloc, la també companya i enginyera agrònoma, Amaya Prat (Ametller Origen) ha destacat que “la innovació no només permet fer front als reptes del sector agroalimentari, sinó que esdevé el motor per generar un impacte positiu i transformador mitjançant l’economia circular i la digitalització, entre d’altres”.

La jornada va ser molt ben rebuda per part dels assistents i també va comptar amb l’assistència del delegat de Tarragona, Joan Viñas, i el vocal de Tarragona, Carlos Pablo Ferré, els quals van ser els encarregats de coordinar la jornada amb la resta d’entitats col·laboradores.

Més avall, trobaràs les fotografies de la sessió.

Recull de fotografies de la jornada

     

    

Share This Post