Ahir, dia 5 de novembre de 2015, al Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya va tenir lloc La Taula rodona: "La carn i l'informe de l'OMS, per parlar sobre com hem d'analitzar aquest informe
Ahir, dia 5 de novembre de 2015, al Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya va tenir lloc La Taula rodona: "La carn i l'informe de l'OMS, per parlar sobre com hem d'analitzar aquest informe. La degana, Silvia Burés va moderar la taula en la qual hi van participar reconeguts experts de prestigi i representants del sector.
Taula Rodona: "La carn i l'informe de la OMS"
- Dr. Pere Gascón, Consultor Sènior del Servei d´Oncologia, Hospital Clínic i Professor i Director de la Càtedra d'Oncologia i del Coneixement Multidisciplinari de la Universitat de Barcelona.
- Dr. Abel Mariné, Catedràtic emèrit de Nutrició i Bromatologia. Campus de l'Alimentació. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.
- Sr. Ricard Julià, Mestre artesà Cansalader-Xarcuter i membre de la Junta de GremiCarn.
- Modera: Dra. Silvia Burés, degana del COEAC.
Una de les principals conclusions que se'n van poder derivar és que no hem de deixar de menjar carn, ja sigui carn vermella o carn processada. Hi ha molts factors que hi afecten i és difícil establir una relació causa efecte. El que es recomana és una dieta variada, amb fibra i menjar amb prudència.
Des del sector es dóna molta importància a la formació dels seus especialistes, per fer bé les coses i s'està treballant per millorar cada cop més, els productes i processos i garantir la seva salubritat.
En general la valoració dels experts en nutrició i salut és que amb els avenços dels últims temps, la nostra alimentació és més segura.
L'informatiu de 8 al dia de Josep Cuní, se'n va fer ressò de la taula rodona. Us deixem el vídeo per si no ho vàreu poder veure. La notícia apareix en el minut 23.27 del vídeo.
Vídeo "el sector carni debat l'informe de l'OMS a l'Informatiu de 8 al dia – 5 de novembre 2015
Agraïm moltíssim la participació del ponents que van generar un debat molt interessant i amè. Moltes gràcies als ponents i als assistents.